SPECIJALNO tužilaštvo u Crnoj Gori, kako saznaju „Novosti“, dostavilo je dopunjenu optužnicu protiv Baranina Alana Kožara i srpskog državljanina Milana Dinića, koji se terete za planiranje ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića (na slici).

Kožar se nalazi u bekstvu, a tereti se da je organizator kriminalne grupe, a Dinić je označen kao čovek koji je dobio zadatak da ubije Šaranovića, ali je odustao.

Prema tužilačkim spisima, Baranin je tokom 2016, u njegovom gradu i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih dela za koja se, prema zakonu, može izreći kazna zatvora od četiri ili više godina.

– Kožar je sačinio plan da radi vršenja krivičnih dela angažuje više osoba, među kojima i Dinića. Njima su predati kriptovani mobilni telefoni koji ne mogu da se prisluškuju, a radi međusobne komunikacije prilikom praćenja lica koja treba lišiti života – piše u obrazloženju rešenja kojim je produžen pritvor Diniću.

Objašnjava se i da je Kožar pojedinim članovima organizacije predao oružje kojima će izvršiti ubistvo:

– Kožar se decembra 2016. sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranovića. Okrivljeni M. D. je Šaranoviću predao navedeni pištolj i mobilni telefon.

Šaranović je ubijen nekoliko meseci kasnije u Budvi.

Novosti.rs