POBIO 150 LJUDI I BIĆE OSLOBOÐEN: Najozloglašeniji mafijaš sa Sicilije ide iz zatvora!

Salvatore Toto Rina, najozloglašeniji mafijaš sa Sicilije, ima „pravo da umre dostojanstveno“, saopštio je italijanski Apelacioni sud, čime je otvoren put za njegovo evenutalno oslobađanje.

Bivši „bos nad bosovima“ uhapšen je 1993. pošto je nešto više od dve decenije gvozdenom pesnicom predvodio sicilijansku „Koza Nostru“.

Veruje se da je Toto Rina naložio više od 150 ubistava.

Rina, koji je zbog svireposti dobio nadimak „Zver“, osuđen je u Parmi na doživotnu robiju zbog desetine ubistava, uključujući i organizovanje atentata 1992. na sudije Djovanija Falkonea i Paola Borselina, koji su se borili protiv mafije.

Advokati su sud obavestili da Rina (86) boluje od raka, i da ima i drugih zdravstvenih problema, zatraživši smanjenje kazne ili da mu bude dozvoljeno da je odsluži u kućnom pritvoru.

Apelacioni sud je prihvatio da se zahtev razmotri i naložio sudu u Bolonji da to učini.

Sud u Bolonji je prošle godine odbio da razmatra puštanje Rine i naložio lečenje u zatvoru, istakavši da mafijaški bos i dalje predstavlja „značajnu pretnju“, da se nikada nije odvojio od Koza Nostre i da postoji opasnost da ponovo načini neko krivično delo.

Rina ima rak bubrega i ima neurološke i kardiološke probleme.

Izvor: Kurir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *