POČELI PREGOVORI VLASTI I OPOZICIJE: AKTIVISTI „NE DAVIMO BEOGRAD“ POKUŠALI UPAD U SKUPŠTINU!

U Skupštini Srbije danas u 15h počeli su pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima, a odmah se desio i manji incident kada su aktivisti Ne davimo Beograd krenuli da uđu u zgradu, ali su sprečeni u tom pokušaju.

Na zahtev da im se objasni kako je „išla“ procedura najavljivanja za prisustvo sastanku, obezbeđenje je odgovorilo da to nije pitanje za njih i da se oni time nisu bavili.

Nakon toga su se predstavnici Inicijative povukli i razvukli pano ispred zgrade, sa kojim su, inače, hteli da uđu u zgradu, ali su u tome sprečeni.

Nešto ranije, oko 15 časova došli su predstavnici više stranaka vladajuće koalicije i opozicije kao i bivši poslanik EP Knut Flekenštajn i šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Sastanku prisustvuju predsednica parlamenta Maja Gojković, poslanici Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, Žarko Obradović iz SPS-a, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predstavnici PUPS-a.

Opoziciju predstavljaju lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, predsednik LDP Čedomir Jovanović, lider Nove stranke Zoran Živković, predsednik Srpskog patriotskog saveza – SPAS Aleksandar Šapić, Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije kao i predstavnici Nove Srbije. Dijalogu u Skupštini Srbije prisustvuju i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i Bojan Klačar iz CeSID-a.

Sa malim zakašnjenjem u zgradu je došao i Nenad Čanak.

Prva runda razgovora izaslanika Evropskog parlamenta Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna sa predstavnicima parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka, od predviđenih tri do kraja godine, sadrži planirane dve sesije, na kojima će šefovi poslaničkih grupa i predstavnici stranaka imati po pet minuta za obraćanje.

Prva sesija današnjeg razgovora odnosi se na procenu situacije u ključnim pitanjima za unapređenje uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine.

Druga sesija, koja počinje u 17 časova, baviće se izbornim uslovima i telima (monitoringom i nadzorom), posle čega učesnike čeka radna večera u skupštinskom restoranu.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *