Počinje 57. dragačevski Sabor trubača!

Danas

 

 

Danas u 11 sati kod Spomenika trubaču u Guči, 57. put zaredom, biće podignuta saborska zastava, a time će i zvanično biti otvoren ovogodišnji dragačevski Sabor trubača.

Sabor će otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, dok je ovogodišnji domaćin Miroljub Aleksić, vlasnik „Alko grupe“ .

Nakon podizanja saborske zastave biće otvorena izložbi u Muzeju trube i holu Centra za kulturu, otvaranje saborskog sajma turizma, sajma knjiga a zatim i predstavljanje knjiga i publikacija Sabora.

U 16 sati na pozornici Centra za kulturu uslediće i kulturno umetnički program u okviru kojeg će saboraši imati priliku da čuju orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Stefana Mladenovića iz Vranja, Saše Pavlovića iz Pirota. Saboraši će uživati u igri KUD-a „Tanasko Rajić“ iz LJubića i pesmi pevačke grupe „Mile Dragović“ iz Rogače.

Nakon toga na pozornici Centra za kulturu uslediće trbački okršaj mladih nada, omladinskih i pionirskih orkestara koji će se boriti za prestižne saborske nagrade.

U večernjim satima, na glavnoj pozornici na stadionu čuće se samo najbolje trube.

Saboraši će saborovati uz koncerte trubačkih orkestara Janka Jovanovića i LJubivoja Dikovića, a potom slede koncerti majstora trube Dejana Petrovića i Dejana Lazarevića.

 

Tanjug
Foto: Arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *