POČINJE BITKA ZA BEOGRAD: Naprednjaci i socijalisti na odvojenim listama

Lider SPS Ivica Dačić izjavio da se s predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da koaliciju u prestonici naprave nakon izbora. Opozicija će, uprkos višemesečnom pozivanju na jedinstvo, ipak ići u nekoliko kolona

Rukovodstvo SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu, posle višenedeljnih nagađanja da će građani Srbije birati nov saziv parlamenta i Vladu, potvrdilo je da će u martu biti održani samo beogradski izbori, na kojima, kako je juče otkriveno, neće nastupati sa socijalistima. Lider SPS Ivica Dačić i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić su se, naime, dogovorili da koaliciju naprave nakon izbora.

S druge strane, opozicija će, uprkos višemesečnom pozivanju na jedinstvo, ipak nastupati razjedinjeno, u nekoliko kolona. Dačić je rekao da će na gradske izbore ići sa Jedinstvenom Srbijom, a da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Antić. Time je otklonio sumnje da bi SPS na gradskim izborima mogao da nastupi sa SRS.

 

– Uveren sam da će SNS i SPS zajedno imati većinu odbornika u Skupštini grada Beograda. U kampanji ćemo nastupati čvrsto i odlučno, a tako ćemo postupati i u vršenju vlasti – kazao je šef socijalista.
Potpredsednik SNS Miloš Vučević naveo je da će SNS na gradske izbore ići u koaliciji sa SDPS Rasima Ljajića, a da su spremni da sa SPS nastave saradnju posle izlaska na birališta.
Naprednjaci će, kako su najavili, u ponedeljak usvojiti spisak imena na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, na kojoj će biti dosta ljudi iz kulture, sporta i onih koji se nisu bavili politikom. Iako ne prvi, na listi će biti i aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Lista će biti relaksirana od svih stranačkih obeležja. Verujem da će građani biti zadovoljni imenima. Nećemo se baviti mržnjom, listom ćemo predložiti politiku rezultata – da grad s Malim na čelu danas duguje 500 miliona evra manje nego pre četiri godine i da je gradska kasa za 200 miliona evra punija – naveo je Vučević.

Direktor marketinške agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević smatra da je potpuno legitimno što SNS ne izlazi sa imenom gradonačelnika jer se on i ne bira na izborima, a da je vest o neodržavanju prevremenih republičkih izbora obradovala pre svega opoziciju jer nije spremna ni za lokalne, a kamoli vanredne parlamentarne izbore.

– Opozicija se ofirala prerano sa svojim kandidatima i dala dovoljno šlagvorta artiljerijskom oružju vlasti da u političkom smislu ubije kandidate – ocenjuje Milivojević i prognozira da najmanje četiri opozicione grupe mogu da pređu cenzus – DS sa Novom strankom, PSG i Narodna stranka sa Draganom Đilasom, Ne da(vi)mo Beograd i nacionalna opozicija.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *