POKREĆE SE SMENA PREDSEDNIKA: Visoki funkcioneri spremaju tešku urotu pred izbore?!

Dragan Đilas, lider SSP-a i jedan od lidera Saveza za Srbiju, vrši sve jači pritisak na Demokratsku stranku da donese odluku o bojkotu izbora koje će se svi funkcioneri te stranke pridržavati, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora bliskih DS-u.

Prema rečima naših sagovornika, Đilas je od Lutovca tražio garanciju da niko iz DS-a neće samostalno podržati Sergeja Trifunovića i Pokret slobodnih građana ako taj pokret odluči da izađe na izbore.

  • Đilas nedeljama strahuje koje će odluke doneti DS i PSG kada je reč o bojkotu. On preko Lutovca i pomoću menica kontroliše demokrate, ali Sergeja Trifunovića ne može. Jasno mu je da bi DS i PSG mogli da sruše njegovu ideju o bojkotu, izađu na izbore, dobiju podršku građanski orijentisanih birača, uđu na velika vrata u parlament i Savez za Srbiju pošalju u istoriju – navode naši izvori i dodaju da je situacija u DS-u mesecima haotična.
  • Izvori iz DS-a pominju čak i moguću smenu predsednika te stranke Zoran Lutovca.
  • Funkcioneri i poslanici DS nedeljama trpe omalovažavanje, uvrede, optužbe koalicionih partnera iz Saveza za Srbiju. U subotu bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora i biće to burna sednica jer Lutovac ima sve manju podršku u DS-u, pa nije isključeno da se na sednici pokrene pitanje njegove smene. Da li će funkcioneri uspeti da se izbore sa Đilasom i Lutovcem, videće se na toj sednici, a do tada će oči mnogih demokrata biti uperene u Sergeja Trifunovića, jer se on zasad jedini uspešno suprotstavlja Đilasu – zaključuju naši izvori iz DS-a.

Da je situacija u DS-u alarmantna, pokazuje i izjava poslanika te stranke Radoslava Milojičića Kene. On je istakao da se nada da DS neće izabrati bojkot.

  • DS je stranka mislećih ljudi, a onaj ko to nije shvatio, otišao je iz DS-a. Odluku će doneti organi stranke i ja ću je se pridržavati kakva god bude. Nadam se da će DS izabrati borbu, a ne bojkot, rad, a ne sedenje kod kuće, smenu Vučića, a ne da mu poklonimo još četiri godine vlasti – kazao je on za jedan dnevni list i dodao da će mnogi izaći na izbore i glasati uprkos bojkotu.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *