Policajac kaznio ministra u Vladi Srbije!

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, uhvaćen je pre nekoliko dana u brzoj vožnji, zbog čega mu je na licu mesta napisana prijava!

Saobraćajna policija zaustavila je ovog socijalistu, koji je bez protivljenja priznao prekršaj pošto je radar registrovao prekoračenje dozvoljene brzine. Problem je, međutim, nastao u MUP, gde, kako Kurir saznaje, prete i suspenzijom policajcu koji se usudio da gospodinu ministru napiše kaznu.

– Saobraćajna policija je bila u rutinskoj kontroli i zaustavili su automobil, u kojem je bio ministar Ružić. Kako je radar registrovao prekoračenje brzine, ni on se nije bunio kad je policajac pisao prijavu – priča izvor Kurira i dodaje da je tek posle toga policajac nagrabusio.
– Umesto da budu pohvaljeni što profesionalno obavljaju posao, šefovi u MUP su se obrušili na jadnog čoveka – kako se on to, zaboga, usudio da piše kaznu ministru, da li je on normalan… Očekivalo se da će se na tome završiti, ali su pritisci samo jačali, prete mu disciplinskim postupkom, suspenzijom. Skandalozno je da ni kriv ni dužan strada čovek koji je pošteno radio svoj posao – navodi naš sagovornik.

Ministar Ružić priznaje da je načinio saobraćajni prekršaj.
– Žurio sam po dete na trening. Policajci su bili uljudni, profesionalni i korektni – tvrdi on i negira da ima bilo kakve veze s torturom kroz koju sada prolazi policajac.
– Niti sam zvao bilo koga iz MUP, niti je sa mnom bilo ko iz MUP kontaktirao tim povodom. Nema potrebe za takvim postupanjem ni sa moje niti s njihove strane – zaključuje Ružić.

Izvor: Kurir

Foto: Printskrin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *