POLICIJA NE ISKLJUČUJE NIJEDAN SCENARIO: Čeka se Jovanova (18) obdukcija da razjasni da li je ubistvo ili nesreća

Pouzdano se zna da je Jovan poslednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće.

Mladi Nišlija Jovan Veselinović 17. februara otišao je kod prijatelja da igraju video igre. Ka kući je krenuo sa dva druga i drugaricom, koju je ispratio do kuće. To je poslednji put da je viđen živ. Od tog trenutka do nedelje ujutru trajala je četvorodnevna agonija za njegove najbliže koja je okončana na najgori mogući način – njegovo telo pronađeno je u nedovršenoj zgradi u Ulici Branka Krsmanovića.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Pretpostavlja se da je pao sa jednog od balkona ili prozora zgrade koja već sedam godina stoji nezavršena. Detalji kako je do toga došlo biće poznati tek kada se istraga bude završila.

Misterija lokacije mobilnog telefona

Drama sa tragičnim krajem počinje one večeri kada se Jovan našao sa društvom da igra igrice. Tog 17. februara rastao se sa prijateljima oko 23 sata kod TC „Zona 1“. Nakon toga je pozvao jednog od druga, međutim on mu nije odgovorio na poziv.

Pouzdano se zna da je Jovan poslednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće.

Ali sudeći po poslednjoj lokaciji njegovog mobilnog telefona, on se tamo nije ni uputio. Naime, njegov mobilni telefon je poslednji put lociran u rejonu Ulice Branka Krsmanovića, gde će njegovo telo i biti pronađeno četiri dana kasnije. Najudaljenije tačke Ulice Branka Krsmanovića, na raskrsnici sa Ulicom Blagoja Parovića, nalaze se najviše do oko jednog kilometra od mesta gde je nestali mladić poslednji put viđen, ali u suprotnom smeru od Ulice Branka Miljkovića u kojoj stanuje!

Telefon ovog natprosečno intelegentnog mladića i člana MENSE, bio je dostupan do četiri sata iza ponoći. Međutim, Jovan posle onog neodgovorenog poziva upućenog drugu nije zvao nikog niti se bilo kome javljao. Nakon toga njegov telefon je isključen. Ipak, Jovanova majka je oko 8 sati narednog jutra dobila poruku da je njen sin ponovo dostupan, ali kada ga je pozvala, tinejdžer je ponovo bio nedostupan.

Tražili ga psi tragači, policija, porodica i prijatelji

Prethodnih dana rekonstrusana je ruta kuda bi se Jovan mogao kretati na putu do kuće, a stanarima obližnjih zgrada na tom putu upućen je apel da samostalno pregledaju snimke svojih nadzornih kamera ne bi li na njima primetili nestalog tinejdžera.

Jovan, učenik Umetničke škole u Nišu, bi se od TC „Zona 1“ obično vraćao kući u smeru ka zgradi „Lepa Brena“, a potom dalje Ulicom Branka Miljkovića. Nekada bi, ipak, išao alternativnom rutom kroz parkić iza TC „Zona 1“. Zatim bi nastavio preko malog mosta u Đerdapskoj ulici ka Ulici Branka Miljkovića. Ipak, zvanične potvrde kuda je Jovan krenuo u sredu uveče prethodne nedelje nemamo.

– Mi smo prošli pretpostavljenu rutu, od Bulevara Nemanjića do njegove kuće sa psom tragačem. Ništa nismo mogli da nađemo. Prošli smo više lokacija gde bi se oni kretali sa njegovim drugarima koji su bili vrlo angažovani… Juče smo pregledali sate i sate video snimaka i sa autobuske stanice ne bi li našli neki video zapis, ali nema nikakvog traga. Svaka informacija čak i dobronamerna nije potvrđena još nijednom. I ta informacija da je u Beogradu nije 100 odsto potvrđena tako da mi upućujemo apel da svakako obrate pažnju ljudi iz Beograda, iz Mirijeva konkretno. Ne škodi, ko ima dobru volju – rekla je Nevena Kragić, modna dizajnerka i bliski prijatelj porodice nestalog mladića drugog dana potrage.

U potrazi za Jovanom korišćen je i pas tragač Vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša kojim je obilaženo šire područje oko Ulice Branka Krsmanovića, kako prema Bulevaru Nemanjića, tako i prema nišavskom keju koji se nalazi blizu te ulice.

Nišlije su se ubrzo organizovali i pritekli u pomoć pa su Jovanove slike podeljene niškim taksistima, a oblepljene su i širom grada na stubovima ulične rasvete, ulazima u radnje, ugostiteljske objekte…

„Bio je lepo raspoložen“

Jelena Domazetović, Jovanova baka rekla je da ništa u ponašanju tinejdžera nije moglo da ukaže na ovaj događaj.

 Jelena Domazetović, baka nestalog Nišlije

– Znam da je bio lepo raspoložen, da nema nikakvog konflikta, da se ništa nije dešavalo. Sve je bilo baš onako sasvim normalno, ništa što bi ukazivalo na njegov nestanak – rekla je Domazetović.

Ona je tada čak i apelovala na građane da jave policiji ili porodici ukoliko imaju neke informacije o Jovanu.

– Ja molim sve koji saznaju nešto da se jave, jer ovo je zaista mnogo, mnogo teško. To što ne znamo gde je, ta nepoznanica, to čekanje, to je strašno… – rekla je Jelena Domazetović kroz suze.

„Viđali“ ga u Mirijevu

Ubrzo su počele da pristižu i prve dojave, a policija je proveravala svaki trag. Tako je jedna dojava pružila tračak nade porodici Veselinović koj je glasila da je Jovan viđen u beograskom naselju Mirijevo.

Ipak, ispostaviće se da je trag bio lažan, a Milica, tinejdžerova majka, tvrdila je i da Jovan nije imao dovoljno novca kod sebe kako bi otputovao negde dalje kao i da to ne liči na njega.

Koban pad sa visine od 10 metara

Ipak, nesrećne vesti stigle su juče ujutro oko 9.30 sati. Isprva se samo znalo da je pronađeno telo mladića na gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gde je Jovanov telefon i poslednji put lociran, a tek onda je stigla i potvrda da je u pitanju telo tinejdžera za kojim se trgalo prethodna četiri dana.

Prema prvim informacijama na telu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Prema mestu gde je nađeno telo pretpostavlja da je Jovan mogao da padne sa najmanje 10 metara visine, sa jednog od nezavršenih balkona ili prozora zgrade.

Pored tela nesrećnog mladića pronađen je i mobilni telefon i novac koji je imao kod sebe.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, za sada nisu uočene druge povrede osim povreda od pada sa visine. Telo je poslato na obdukciju, a policija za sada ne isključuje ni jedan drugi scenario.

Ovo je potvrdila i majka nastradalog mladića.

– Policija mi je saopštila da je naš Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima. Još uvek ne znamo da li je nesrećan slučaj ili ubistvo – rekla je Milica, mladićeva majka.

Jovanova majka Milica Cvetković navela je i da je u toku obdukcija tela mladića koja će, kako je navela, dati odgovore.

(Srbija Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *