Policija upala u leglo „kavčana“: Austrijski specijalci istraživali smrt Roganovića, pa naleteli na narko-bandu!

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima i fantomkama, upali su proteklog vikenda na jednu plantažu marihuane u pokrajini Donja Austrija i uhapsili pet državljana Srbije i Crne Gore koji se vezuju za „kavački klan“!

Do ove narko-bande policija je došla prateći tragove na koje su naišli istražujući smrt Vladimira Roganovića (32), „kavčanina“ koji je nedavno likvidiran u centru Beča!

– Akcija je simultano izvedena na nekoliko lokacija, a u jednoj hali koju su članovi klana iznajmili policija je pronašla plantažu u kojoj je bilo više od 6.000 stabljika marihuane.

Od pripadnika ove grupe zaplenjeno je i oko 33.000 evra u gotovini – rekao je lokalnim medijima portparol policije.

Ovo što ovaj slučaj čini drugačijim od ostalih je to što su za upad u leglo dilera bili angažovani pripadnici elitne jedinice austrijske policije, zaduženi za najrizičnija hapšenja i borbu protiv terorista, a akciju su vodili inspektori iz Beča.

Iako policija to nije zvanično potvrdila, spekuliše se da je do informacija o ovoj kriminalnoj grupi koja je organizovala posao u malom mestu, van glavnog grada Austrije, policija došla tokom istrage o ubistvu Vladimira Roganovića (32), istaknutog člana kotorskog „kavačkog klana“, koji je likvidiran u centru austrijske prestonice 21. decembra prošle godine.

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, austrijska policija je sve vreme bila u kontaktu sa našim istražnim organima i razmenjivala infomacije o uhapšenima u akciji.

– Centralna Evropa, naročito Češka i Slovačka, bile su stecište kriminalaca sa ovih prostora, a naročito je tu bio jak „kavački klan“. Kada je policija počela jače da ih pritiska, izmestili su se u Beč, jer im je tamo bilo lako da se utope u veliku srpsku i crnogorsku zajednicu. Tamo je ubijen Roganović, a često je boravio i Slobodan Kašćelan, jedan od vođa „kavačkog klana“, koji je u decembru prošle godine uhapšen u Pragu. Zbog toga austrijska i srpska policija tesno sarađuju i razmenjuju informacije – kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *