Politika Srbije više nije gubitnička: VUČIĆ ZNA DA KAŽE NE!

Priština hoće sve, a da ne da ništa zbog toga želi da privuče što više jakih zemalja na svoju stranu ali Srbija više nije zemlja gubitničke politike, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Učestalo pozivanje Ramuša Haradinaja da se u pregovore Beograda i Prištine uključe i SAD pokazuju da se nalazi u ćorsokaku, rekao je Aleksandar Vulin gostujući u Dnevniku RTS.

– Politika Srbije više nije gubitnička poput politike koju su vodili Slaviša Ristić koji je postavio granice na Jarinju. Pregovarači EU retko uspeju da ispune svoju ulogu neutralnog posmatrača. Čak ni to nije dovoljno za Prištinu jer imate Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić koji je dovoljno hrabar da kaže „Da“ i hrabar da kaže „Ne“. Aleksandar Vučić nije čovek koji će da popusti – rekao je Vulin.

Priština hoće sve, a da ne da ništa zbog čega pokušava da na svoju stranu privuče što više jakih zemalja, tvrdi Vulin.

Ministru odbrane je na Vidovdan bez obrazloženja zabranjen ulazak na Kosovo, ali kako kaže to nije prvi put.

– Nikada ne daju obrazloženja, osim da se plaše šta ću reći. Zanimljivo je da se osim političara iz Prištine i posrednici EU takođe plaše mojih reč, što je uvođenje verbalnog delikta i zabrane slobode kretanja – objašnjava Vulin.

Ovih dana je sprečen prijem Kosova u Svetsku carinsku organizaciju, a sličnih pokušaja je bilo na svim poljima.

– Svako se bori na svom delu fronta. Vojska je sprečila u više navrata postavljenje lažnih vojnih predstavnika Kosova. Sve što radimo radimo da se sačuva nacionalni interes na Kosovu – rekao je ministar odbrane.

Kada je reč o poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, ministar kaže da očekuje da će najavljeno povećanje plata od novemra obuhvatiti i vojsku ali je još rano govoriti o procentima.

– Rano je govoriti o tome, ali je jasno da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade što znači da će i ovo povećanje biti iz realnih izvora – naglašava Vulin.

Krajem avgusta ili početkom septembra krenuće se u realizaciju izgradnje novih stanova za pripadnike vojske. Završavaju se projekti i procedure, a u izgradnji tih stanova učestvovaće i vojna građevina, rekao je za RTS Aleksandar Vulin.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *