PONIŽAVAJUĆI I NELJUDSKI TRETMAN ZA LEGIJU U ZATVORU

ШЕШЕЉ: Легију хоће да униште у затвору!

У казнено-поправном заводу Забела режим је нељудски и понижавајући, тврди лидер радикала Војислав Шешељ. Он истиче да се лично уверио у тешко психичко стање затвореника који бораве у специјалном одељењу, попут Милорада Улемека Легије и Звездана Јовановића, осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића.
Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ је јуче на седници Скупштине затражио од Министарства правде одговор на питање зашто Легија и Јовановић казну издржавају у крајње стравичним и понижавајућим условима. Он се позвао и на извештај Европског комитета у коме пише да је режим у Забели „на граници нељудског и понижавајућег“.

– Легија и Звездан су у самицама у специјалном одељењу већ десет година. Ретко ко им дође, стављају им ланце на руке и ноге чак и када им дођу адвокати. Хоће да им униште физичко и психичко здравље – прича Шешељ.

Лидер радикала, који је и сам био иза решетака у Хагу, тврди да су услови у којима живе Улемек и Јовановић крајње нехумани.

– Сваке две године могу да поднесу захтев да изађу из специјалног одељења и увек су одбијени, без образложења. То нема ни код Хилтера. И код њега су водили рачуна да се бар мало поштује право – каже Шешељ. Подсећамо, лидер СРС изјавио је да су обојица осуђена на основу „лажних сведочења у режирном процесу“, па је тако у мају ове године посетио најпре Легију, а потом Јовановића и од њих тражио пуномоћје да покрене ревизију судског поступка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *