POPLAVE U SRBIJI Evakuisano 155 ljudi, reke na ulicama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije evakuisali su 155 osoba iz mesta Uljma kod Vršca, u kome je zbog obilnih padavina poplavljeno više desetina kuća.

Evakuisani meštani Uljme smešteni su u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu.

U selu Uljma deca su bila zarobljena u školi.

Situacija u poplavljenom području je stabilna, a voda se polako povlači, navodi se u saopštenju MUP.

Na terenu su i dalje pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije koji će nastaviti da pružaju pomoć stanovništvu i da prate situaciju na terenu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetiće danas Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi , u kome su privremeno smešteni stanovnici poplavljenih mesta iz okoline Vršca, uglavnom majke sa decom.

Obilne padavine i nevreme pogodili su pojedine delove Srbije, a najteža situacija bila je u Vršcu, gde je nastradala jedna starica, poplavljeno je više desetina kuća, a evakuisano je 150 ljudi.

Haos u Vranju, reke na gradskim ulicama

Nevreme praćeno olujnim vetrom, grmljavinom i pljuskovima poplavilo je noćas mnoge gradske ulice u Vranju.

Prema podacima gradske Meteorološke stanice, za četiri sata nevremena na teritoriji grada Vranja palo je 17 litara kišnice po kvadratu.

Znog slabe propusne moći kanalizacione mreže mnogim gradskim promenadama tekle su reke bujične kišnice, što je otežavalo kretanje pešaka i automobila.

U donjim delovima varoši kišnica je poplavila mnoga dvorišta, podrume i garaže. Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” imaće pune ruke posla zbog velikih nanosa peska i đubreta.

Veliko nevreme na jugu Srbije nije poštedelo ni stanovništvo sela na vlasinskoj visoravni na kojoj je svaki kvadrat površine natopljen sa čak 61,3 litar kišnice. Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *