ПОПОВИЋ: КФОР И НАТО ДОПРИНЕЛИ СТВАРАЊУ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО

Изјава Ненада Поповића, министра у Влади Републике Србије
и председника Српске народне партије

 

 

 

– На данашњи дан, пре двадесет година, након злочиначке агресије НАТО пакта на нашу земљу, снаге КФОРА ушле су на Косово.

Иако су мандатом који су му дале Уједињене нације и њихов Савет Безбедности, имале задатак да спроведу Резолуцију 1244, осигурају мир и безбедност у српској покрајини, и расформирају све терористичке снаге сепаратиста из ОВК, снаге КФОР то нису учиниле.

Напротив, оне су својим свесним нечињењем и пасивним посматрањем ужасних догађаја који су уследили након повлачења српских снага безбедности, постали директни саучесник и кривац за прогон преко двеста хиљада Срба, за паљење и рушење манастира и Цркава, за проглашење независности лажне државе Косово и стварања лажне војске те наказне творевине састављене од убица и терориста.

Мисија КФОР-а, после две деценије присуства у нашој јужној покрајини, не може да буде оцењена другачије него као неуспешна, јер је у свему била пристрасна и на страни сепаратиста у Приштини. Својим деловањем против интереса Срба и Србије, мисија КФОР-а, коју углавном чине земље чланице НАТО пакта, имала је једино за циљ да оправда НАТО агресију на Србију и допринесе стварању лажне државе Косово.

Србија после најновијих дешавања на Косову, када је КФОР мирно посматрао како криминалци и сепаратисти хапсе и туку наш народ, нема никакав интерес да у било ком облику продубљује сарадњу с НАТО пактом, јер је то савез који на сваком месту и у сваком тренутку ради против интереса српског народа.

После ових двадесет година срамне улоге КФОР-а на Косову, Србија би требало да преиспита и досадашњи ниво сарадње са НАТО пактом, јер та сарадња очито није дала никакав резултат.

Чврсто опредељење за војну неутралност и сарадњу са партнерским и пријатељским државама у јачању наше војне моћи, једини су гарант наше суверености и независности, као и безбедности Срба на Балкану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *