POSLEDNJA MARIJINA PORUKA MAJCI, PRE NEGO ŠTO JE POGINULA SA OCEM!

Foto: Printscreen/ Facebook

STRAŠNA TRAGEDIJA

POSLALA PORUKU MAJCI NE ZNAJUĆI DA JOJ JE POSLEDNJA: Evo šta je Marija (17) napisala pre nego što je poginula s ocem!

Saša (45) i Marija Čanković (17) iz Bora nastradali na auto-putu kod Mihajlovca kad su se vraćali kući od kozmetičara iz Smedereva

Saša Čanković (45) iz Bora i njegova ćerka Marija (17) poginuli su u utorak po podne na auto-putu Beograd-Niš kod Mihajlovca, kada su se iz Smedereva vraćali kući u Bor. Do tragedije je najverovatnije došlo zbog jakog nevremena i olujnog vetra, koji je oborio motor „hondu“ na kom su se nalazili.

Saša je bio iskusan vozač
SAŠA JE BIO ISKUSAN VOZAČFOTO: PRINTSCREEN/ FACEBOOK

– I Saša i Marija imali su kacige, ali, nažalost, nisu uspele da im spasu život. Pretpostavlja se da je Saša, koji je upravljao „hondom“, dok je Marija sedela iza njega, u krivini izgubio kontrolu kada su počele kiša i oluja. Snažan vetar i klizav kolovoz doprineli su da proklizaju, slete s puta i zakucaju se u zaštitnu ogradu – objašnjava sagovornik.

Prijatelji kažu da su Saša i Marija u utorak otišli u Smederevo jer je ona imala zakazan kozmetički tretman. – Išla je na korekciju obrva, a kako je bilo lepo vreme, Saša je, umesto da idu autom, odlučio da iskoriste dan i provozaju se motorom.

maštala da postane glumica
MAŠTALA DA POSTANE GLUMICAFOTO: PRINTSCREEN/ FACEBOOK

Kada je Marija završila tretman, obišli su tvrđavu i prošetali gradom. Marija je majci oko 16 sati poslala poruku: „Mama, dobro smo, završili smo i krećemo za Bor“ – priča prijatelj i nastavlja:

– Čim su izašli na auto-put, počelo je nevreme i stradali su. Saša je bio izuzetan vozač i verujemo da je ili uleteo u vodu, ili ga je vetar oborio, sigurni smo da nije divljao.

Motor pozajmio od brata

Saša je od malih nogu obožavao motore, a svoju ljubav preneo je i na ćerku, pa ju je često vodio sa sobom na moto-skupove. Bio je izuzetno savestan i pažljiv vozač.

– Koliko je vodio računa o bezbednosti, govori i to što je za put u Smederevo pozajmio motocikl od brata, skoro nov, sa gumama zamenjenim pred put – kaže prijatelj.

Saša je godinama bio član moto-kluba Rolingvils MC iz Bora. – To je klub koji je iz Nemačke prvi došao u Srbiju i on je bio među prvih pet članova. Bio je jako pažljiv vozač, staložen, proputovao je celu Evropu, išao do Berlina i Osla. Nikada nije vozio brzo, a pogotovo ne kada je ćerka sa njim. Marija je jedno izuzetno dete, koje je odraslo na motoru, i svi znamo da je otac ne bi doveo u rizičnu situaciju – priča prijatelj.

Htela da postane glumica

Marija Čanković išla je u gimnaziju i obožavala je glumu. Sanjala je da postane veliko ime u svetu filma i pozorišta. – Ona je od 2012. stalno dolazila na probe u našem Centru za kulturu. Bila je izuzetno talentovana i nije propustila nijedan čas. Pričala je da bi želela da joj gluma bude životni poziv – kažu zaposleni iz borskom Centra za kulturu.

Čanković je u Boru imao i bravarsku radnju, a odlazio je i u Kanadu da radi. – Nedavno je ponovo aplicirao za vizu i dobio ju je – kaže prijatelj. Saša je, osim Marije, imao suprugu i sina. Supruga je juče jedva skupila snage i čitavog dana bavila se pripremom sahrane, koja će se obaviti u petak. – Dolazak su najavili bajkeri iz čitave Srbije i regiona jer je Saša bio omiljen – kaže sagovornik.

(Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto: Printskrin Fejsbuk )  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *