POSLEDNJA ŠANSA DA SE OTKRIJE ŠTA ZNAJU MARJANOVIĆI: Porodica muža ubijene pevačice pred sudom!

Cela porodica Marjanović naći će se pred Višim sudom u sredu, 25. decembra, na suđenju za ubistvo njihove snaje Jelene. Biće to poslednja šansa da se od najbližih članova pevačicine porodice otkriju detalji vezani za zločin koji tri i po godine intrigira javnost.

Suočavanje Marjanovića – Zoranovog oca Vladimira, majke Zorice, brata Miloša, snaje Milice i sina iz prvog braka Uroša sa sudom uslediće nakon što je 5. novembra optuženi Zoran Marjanović izneo svoju odbranu. Okrivljeni za ubistvo supruge tada je izmenio svoj iskaz u odnosu na onaj koji je izneo 2017. godine nakon hapšenja u Višem javnom tužilaštvu i ispričao nešto što do sada nikada nije pominjao – on je tvrdio da ima objašnjenje kako je na njegovim pantalonama pronađeno blato istog sastava kao ono s mesta gde je pronađeno Jelenino telo. Marjanović je ranije više puta upitan da li je tokom potrage za suprugom silazio do kanala, i do sada je uvek tvrdio da nije i ovo je bio jedan od glavnih dokaza tužilaštva protiv njega. Međutim, Marjanović je sada promenio ploču i tvrdi da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.

On je kao svedoke navodne potrage za njegovom suprugom naveo članove svoje porodice sa kojima su on i Jelena od venčanja živeli. Upravo oni sada bi pred sudom trebalo da ispričaju sve što znaju o tom kobnom 2. aprilu 2016. godine, ali i o odnosima u kući, pre svega odnosu Jelene i Zorana. Ukoliko pristanu da svedoče, to će biti prvi put da oni iznose detalje vezane za ubistvo pevačice.

Pa ipak, hoće li uopšte išta reći na sudu, veoma je upitno. Zašto? Svi Marjanovići tokom istrage pozivani su u Više javno tužilaštvo gde je trebalo da daju svoj iskaz. Međutim, oni su, jer su u srodstvu sa Zoranom, iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da svedoče. Samim tim, tužilaštvo je već tada ostalo uskraćeno za mnoge detalje vezane za brutalno ubistvo pevačice, ali i detalje vezane za njen i Zoranov odnos. Sada isto to Marjanovići mogu da učine pred sudom, jer prema Zakonu o krivičnom postupku, oni nisu u obavezi da svedoče u postupku koji se vodi protiv njihovog najbližeg srodnika.

Još jedno svedočenje koje je bilo od velike važnosti u tužilaštvu sada visi o koncu. U pitanju je iskaz Zoranove snaje Milice. Naime, ona u tužilaštvu nije mogla da odbije svedočenje, međutim, kako se nedugo nakon toga udala za Zoranovog brata Miloša, i ona je stekla status svedoka koji nije dužan da svedoči.

Ona je, kako je „Blic“ ranije pisao, tada ispričala da je 3. aprila 2016. u zoru otišla sa Zoranom i Milošem na nasip kako bi pretražili teren, te i da je Zoran ulazio među šiblje u kanalu. Zoranova snaja ispričala je i da je sa Jelenom bila bliska, da joj se Jelena poveravala, iako su ljudi bliski Jeleni tvrdili potpuno suprotno.

Predrag Savić, advokat porodice Krsmanović, kaže za „Blic“ da Jelenini srodnici ne očekuju od Marjanovića da ispričaju išta na suđenju.

  • Očekujem da oni iskoriste svoje pravo privilegovanih svedoka – kaže on.

Prema njegovim rečima, njemu je čudno što tužilaštvo i sud ne reaguju na Zoranove izjave u medijima dok traje postupak protiv njega.

  • Oni dopuštaju da Zoran nesmetano nastupa tokom suđenja. Sve je pretvoreno u rijaliti. Zato od tog suđenja malo šta može da se očekuje, jer je ono predstava za potrebe medija – ukazuje Savić i dodaje da su Krsmanovići ogorčeni jer se protiv njih, pre svega Jelenine sestre Teodore, vodila negativna hajka.
  • Krsmanovići bi da budu što dalje od toga, jer su imali silne probleme – kaže Savić.

Podsetimo, Zoran je 5. novembra izneo svoju odbranu za optužbe za teško ubistvo supruge Jelene, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina. On je pred sudom više od četiri sata iznosio svoju odbranu, tokom koje je do detalja opisivao koga je sve sreo na putu do nasipa i na nasipu kada je njegova supruga pevačica Jelena Krsmanović navodno nestala.

On je ispričao da je poslednja rečenica koju mu je Jelena rekla pre nego što je nestala bila: „Odoh ja“, posle čega je, kako kaže, otišla da trči i on je, kako tvrdi, više nije video.

Marjanović je veći deo svoje tadašnje odbrane iskoristio kako bi pričao o „torturi koju prolazi od strane medija zbog ubistva“.

  • Život mi je uništen, protiv mene se vodi hajka, mojoj porodici je teško – rekao je tada Marjanović.

Odgovarajući na pitanje svojih advokata, Zoran je rekao da je imao dobar odnos sa Jelenom, da se „nisu ozbiljno svađali, već kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu, odabir pesama“.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *