Pošteno:Meho podneo ostavku na mesto poslanika

Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika: Otkaz jutros stigao u pisanom obliku u Skupštinu Srbije

Njega je u junu privela frankfurtska policija zbog navodne krađe u fri-šopu

Meho Omerović, visoki funkcioner SDPS Rasima Ljajićapodneo je jutros ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije.

Ostavka je jutros u Skupštinu stigla u pisanom obliku, potvrđeno je Tanjugu u parlamentu, a njega bi trebalo, na mestu poslanika, da zameni prvi sledeći sa izborne liste.

Podsetimo, Omerović je i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava srpskog parlamenta.

Njega je u junu privela frankfurtska policija zbog navodne krađe u fri-šopu.

Ostavka je jutros stigla u pisanom obliku – Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U dokumentu upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, u koji je Telegraf imao uvid, potvrđeno je da je Omerović uhapšen kao član parlamentarne delegacije na proputovanju za Brisel.

– Danas u 9.35 sati na aerodormu u Frankfurtu od strane nemačke policije. Privođenje je usledilo jer je detektiv primetio kako M. Omerović pokušava da iznese robu iz free-shopa koju nije platio. U telefonskom razgovoru sa gospodinom Bobertom, šefom odeljenja policije, zamolili smo da ga puste kako bi nastavio put za Brisel, što su učinili. Obaveštavaćemo vas o daljim proceduralnim radnjama – piše u depeši iz konzulata.

Omerović je u izjavi domaćim medijima svoj postupak objasnio zdravstvenim problemom, kada je morao hitno da istrči iz fri šopa, kao i da je imao problem i sa  kodom od neke stare robe koji je ostao što je takođe pištalo na rendgenu.

On se posle svega pozvao na diplomatski imunitet.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *