POTRESNA ISPOVEST SUPRUGA BOLNIČARKE KCS: Moju Ljilju su morbile ubile za pet dana!

Ljiljanu dimitrijević (45) bolničkarku sa Klinike za endokrinologiju KC Srbije, male boginje ubile su za samo pet dnaa. Ona je preminula 13. februara na Infektivnoj klinici KCS, samo pet dana pošto je dijagnostifikovana upala plćua izazvana morbilama.

Ljiljani je tada naglo pozlilo, počela je otežano da diše, priključena je na respiratore, međutim, vrlo brzo je izgubila bitku sa morbilama pošto nije bila vakcinisana.

Njen suprug Mića i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio suprugu i majku njihove dve ćerke, Marije i Tijane. On kaže da nikoga ne krivi, jer se Ljiljana nije razbolela u bolnici.

– Previše je bolno i teško kada izgubite ženu koju volite i majku vaš edece. Ali nemam prava nikoga da optužujem, jer nema krivaca za njenu smrt. Radila je na klinici i razvozila je pacijente po odeljenjima, ali se nije zarazila na poslu i ko god to kaže ne govori istinu. Ona je od oktobra prošle godine na bolovanju, jer je imala problema sa kukom, čak joj je otkrivena i cista na kičmi. Uz to, imala je i problem sa štitnom žlezdom, što je podrazumevalo redovn analize krvi i lekarske preglede. morala je da miruje, jer je imala velike bolove, nije išla na posao, tako da nikako nije mogla da se zarazi na klinici – kaže Ljiljanin suprug.

– S obzirom na to da joj je imunitet oslabio, i da pritom nije bila vakcinisana, ona je morbile mogla da dobije i na ulici, u prodavnici, u čekaonici Doma zdravlja, bilo gde – ističe Mića koji takođe radi u KCS.

On otkriva da je Ljiljana prve simptome bolesti primetila još 2. februara, ali da čitavih nedelju dana ništa nije ukazivalo na tragičan ishod.

– Moja Ljilja je zbog zdravstvenih problema koje je imala počela slabije da jede i osećala je malaksalost. Dobila je i neki blaži oblik prehlade, ali ništa to nije delovalo strašno. Tek kada je dobila osip po telu, otišla je kod lekara i uradila analize. Tada nismo ni u najgorim snovima slutili da joj je život ugrožen, jer joj se tanje još nije pogoršavalo. Međutim, nepunih nedelju dana kasnije, naglo joj je pozlilo, počela je otežano da diše i oseća bolove u grudima. U međuvremenu, stigla je i potvrda o boginjama sa Instituta „Torlak“ i dijagnoza je bila jasna – teška upala pluća prouzrokovana infekcijom morbilama. Bili smo u šoku – kaže Mića.

Kako kaže, bolest je Ljiljanu ubila u rekordnom roku, jedva pet dana pošto je otkrivena upala pluća.

– Kada je utvrđeno da moja supruga ima težak oblik malih boginja, prebačena je na respiratorno odeljenje Infektivne klinike, ali joj se stanje od tada samo pogoršavalo. Poslednjih dana je gubila vazudh, nije mogla samostalno da diše, slabile su joj vitalne funkcije, bilo joj je sve gore. Posle samo nekoliko dana borbe i uz sve moguće terapije, nije uspela da se izleči i napustila nas je 13. februara – kaže neutešan suprug.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *