Pre sastanka sa Vučićem i Brnabić, MOGERINI došla je u ovu zgradu (FOTO)

Mogerini stigla u Beograd: Pre sastanka sa Vučićem i Brnabić, došla je u ovu zgradu (FOTO)

Portaprolka Evropske komisije Maja Kocijančić najavila je da će Mogerini pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini stigla je u zgradu Delegacije EU u Beogradu gde će održati sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog sektora.

Mogerini stiže u Beograd sa samo jednim pitanjem

Među njima su predstavnici Evropskog pokreta, YUCOM-a, CRTE i drugi.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Posle toga, Mogerini će se, kako je najavljeno, sastati sa premijerkom Anom Brnabić.

Potom se sastaje sa svojim glavnim sagovornikom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon sastanka Mogerini i Vučić će se obratiti medijima.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić najavila je za Tanjug da će Mogerini pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Srbija ima zahtev za Mogerini: Tražimo objašnjenje

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerini očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

TANJUG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *