PREDSEDNIK sa ćerkom Milicom bez najave posetio Narodni muzej!

Vučić sa ćerkom Milicom bez najave posetio Narodni muzej: Evo šta je posebno iznenadilo sve posetioce koji su se tu zatekli

Predsednik je mimo protokola i nenajavljeno iznenadio ne samo prisutne posetioce, već i zaposlene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je poveo svoju kćerku Milicu u prvi obilazak renoviranog Narodnog muzeja. Mimo protokola i nenajavljeno iznenadio je ne samo prisutne posetioce, već i zaposlene.

Vučić je, kako su primetili prisutni, bio neposredan u komunikaciji i sa puno pažnje je obišao izložbenu postavku Narodnog muzeja, prenose Novosti. Najviše se zadržao ispred dela srpskih impresionista Mališe Glišića, Milana Milovanovića, Koste Milićevića. Uz neprevaziđenu Nadeždu Petrović, te slike su mu se najviše dopale. Iz zbirke strane umetnosti, posebno ga je impresionirala slika Kamija Pisara „Trg ispred Francuskog pozorišta“.

Aleksandar Vučić sa ćerkom Milicom na glasanju na predsedničkim izborima-Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Posebnu pažnju predsednik je posvetio zbirci numizmatike, koja je izložena u nekadašnjim trezorima Hipotekarne banke. Fascinirali su ga novčići iz vizantijskog i otomanskog vremena.

Predsednik kaže da mu je od svih domaćih institucija najdraži Narodni muzej. Smatra da se nacionalni identitet ogleda u nacionalnom muzeju jedne države i otkako je postao premijer, a zatim predsednik, insistirao je da se zgrada na Trgu republike obnovi i otvori za publiku.

Gužve ili ne: Obišli smo Narodni muzej 6 dana nakon velikog otvaranja

(Telegraf.rs/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *