PREDSEDNIK SRBIJE PONOSAN NA EKONOMSKO STANJE DRŽAVE: Putin pitao Vučića za finansijske savete!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu je govorio o ekonomskom oporavku naše države.

-Zadovoljan sam zbog jedne činjenice, jer smo uspeli, a to moraju da priznaju i oni koji nas mrze, da su javne finansije u Srbiji uređenje. Čak me i Vladimir Putin pitao kako smo uspeli – rekao je Vučić.

– Rekao sam mu da smo za kratko vreme sproveli brojne reforme, što se vidi i na standardu građana – dodao je on.

Predsednik Vučić istakao je da zemlje u regionu imaju veći javni dug od Srbije što je veoma velika stvar.

– Mi smo uspeli da spustimo nezaposlenost na 11.9 odsto, što je dramatično smanjenje. Javni sektor je izdržavan od privatnog sektora. Išli smo da smanjujemo nezaposlenost, a pritom smo smanjili i dug. Uspeli smo da pomerimo zemlju na Duing biznis listi za 50 mesta – objasnio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da se zemlja brine o siromašnima i da će tek da brine, a onda je izneo podatak kojim je „zapušio usta“ prozivkama opozicije.

– Brinemo o siromašnima koji teško žive i tek ćemo da brinemo. Najbogatiji tajkuni nas napadaju. Ja ću vam dati sada jedan podatak, pošto slušam svaki dan neke prozivke. Morali smo da prođemo korz užasno težak period fiskalne konsolidacije. U njihovo vreme minimalac je bio 159 evra, a danas vam je minimalac, pored velikih beskonačnih problema, 230 evra od prvog januara. Mi smo minimalac povećali za 42 odsto u odnosu na njihov – izneo je podatke predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić je konstatovao da fiskalna konsolidacija i smanjenje plata nikada nisu dotakle one sa njamanjim primanjima.

– Napali su me da smanjujem i najsiromašnijim penzionerima, ali onima sa najmanjom penzijom nikada ništa nismo smanjili – iskren je on.

– Pre kraja meseca u Kliničkom centru otvoriću „Gama nož“. Nabavljamo najsavremeniju opremu, renoviramo bolnice. Idemo redom. Radimo milion stvari po tom pitanju – dodao je on.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *