PREDSEDNIK ZVEZDE NIJE PREĆUTAO: Sve ovo je plod kampanje koju Partizan sprovodi kako bi opravdali svoju NESPOSOBNOST!

Bura posle 158. večitog derbija se ne stišava, a povodom svih dešavanja oglasio se i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović koji je „imao potrebu da se obrati celokupnoj sportskoj javnosti i ukaže na neke negativne stvari koje već duži period dolaze iz tabora njihovog večitog rivala“.

„Kao predsednik najvećeg kluba na Balkanu, obaveza mi je da se obratim celokupnoj sportskoj javnosti i ukažem na neke negativne stvari koje već duži period dolaze iz tabora našeg večitog rivala. Ne nameravam da dolivam ulje na vatru jer nisam takav čovek, ali funkcija koju obavljam me obavezuje da ukažem na spinovanje javnosti i nesportski projekat koji je osmišljen od strane Partizanovih čelnika“, rekao je Mijailović i nastavio.

„Nedopustivo je da golman Partizana, koji je i golman srpske reprezentacije, onakvom izjavom potpiruje ionako raspaljene navijačke strasti samo zbog jedne sudijske odluke, koja dan kasnije, utvrđeno je čak nije bila ni sporna. Gol je bio čist kao suza. Uveren sam da ta izjava nije samo iz njegove glave, nego je plod orkestrirane kampanje koju Partizanovi čelnici već duži period sprovode da bi od sebe napravili žrtve i na taj način opravdali svoju nesposobnost da rukovode jednim velikim klubom kao što je Partizan“, smatra Mijailović.

„Nemamo mi ništa protiv da se oni brane kako znaju i umeju, ali nećemo dozvoliti da u to petljaju Crvenu Zvezdu, klub kome se danas istinski divi čitava Evropa, kako zbog sportskih tako i poslovnih rezultata. Svedoci smo besomučne kampanje koju sprovodi Tv Partizan u svojoj emisiji Partizanov vesnik, a sve sa ciljem da se u javnosti predstavi da je Crvena zvezda favorizovana od strane države, kako finansijski tako i sportski. Crvena zvezda je najtransparentnija kompanija u Srbiji, koja posluje u skladu sa zakonom i koja je na ime poreza uplatila u budžet republike Srbije 15 miliona evra u poslednje 4 godine, od novca koji prihodujemo najvećim delom iz inostranstva. Pri tome, jedini sponzor kojeg imamo od države jeste Telekom sa ugovorom od 1.2 miliona evra, koliko ima i FK Partizan. Istina je da imamo i sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Gazprom vredan 4 miliona evra. Ali je i istina da mnogi klubovi širom Evrope ulažu stotine miliona evra pokušavajući da se plasiraju u LIgu šampiona pa im ne uspeva, a Crvena zvezda je to uspela, a u isto vreme vraćajući ogromne nasleđene dugove“, objanio je Mijailović.

„A da ne pominjemo kako loš tretman ima FK Crvena zvezda u FSS i kakve negativne posledice iz tog odnosa proizilaze po naš klub već duži period.
Crvena zvezda je danas stabilan i uspešan klub, pre svega zahvaljujući pametnoj sportskoj i poslovnoj politici.

Isto želimo da to bude i FK Partizan, ali ne možemo da prihvatimo spinovanje javnosti da Partizan ne može da se razvija zato što im to ne dozvoljava neka viša sila ili zato što je Crvena zvezda državni projekat.

Takvo raspirivanje navijačkih strasti, širenje mržnje iznošenjem neistina i predstavljanje FK Partizan da je žrtva a sve zbog ličnih interesa njihovih funkcionera, FK Crvena zvezda ne može i neće dozvoliti“, naveo je predsednik FK Crvena zvezda u saopštenju.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *