PREDSTAVLJAMO PRIRODNI BISER SRBIJE: SP RESORT STARA PLANINA

STARA PLANINA SVOJOM NETAKNUTOM PRIRODNOM LEPOTOM PLENI I TERA VAS DA JOJ SE PONOVO VRATITE, A SP RESORT UČINIĆE VAŠ ODMOR PLANINSKOM BAJKOM, NAŠ VEĆ JESTE!


Ekipa portala PRESSSERBIA boravila je protekle nedelje na jednoj od najlepših planina u ovom delu Evrope – Staroj planini, čija nas je, iako očekivana, lepota ostavila bez daha.

Nigde i nikada nismo imali tako neposredan kontakt sa čarima prirode kao što je to sada bio slučaj.

Stara planina nesebično nam je, na dlanu, pružila celu sebe sa svim svojim jedinstvenim prirodnim draguljima i dokazala nam da je od prirode satkana.

Pejzaž će vas, odgovorno tvrdimo, naterati da shvatite da ništa slično nikada i nigde niste videli, a tome u prilog ići će i činjenica da skoro nigde ne možete ostvariti takav kontakt sa božanskim bićima, divljim konjima koji slobodno galopiraju ovom planinom.

Kažu da je grab drvo koje pored paulovnije proizvodi najviše kiseonika, a dobar deo Stare planine pokriva upravo ovo drvo.

Još su za vreme Tita, stručnjaci savetovali doživotnog predsednika SFRJ da zdanja u kojima najviše boravi okruži grabom, što je on i učinio, pa su tako mladice ovog drveta stigle sa Stare planine i danas krase veliki park beogradskog Kluba privrednika na Dedinju gde je svojevremeno Tito svakodnevno boravio.

Stara planina na svega nekoliko sati vožnje odličnim putevima od Beograda biće, po svemu sudeći, najpopularnija ovogodišnja destinacija domaćih ali i brojnih stranih turista.

Na jednom od njenih vrhova smešten je i hotelski biser SP RESORT kojim rukovodi nekadašnji veoma uspešan košarkaš Goran Karadžić i radi to odlično, najbolje!

SP RESORT je pod njegovim rukovodstvom doživeo procvat u pravom smislu te reči, a tokom poslednjih nekoliko godina postao je sinonim za pravog hotelijerskog domaćina koji se prvenstveno brine o dobrobiti planine i ljudi sa kojima radi, a hotelski kompleks koji vodi, u stopu prati svetske trendove.

Direktor SP RESORT Goran Karadžić i General Milosav Simović nosilac spomenice za odbranu države od NATO

SP RESORT odiše tradicionalnim srpskim gostoprimstvom sa primesama luksuza. Sobe i apartmani u hotelu STARA PLANINA mogu da pariraju smeštajnim jedinicama u najprostranijim i najluksuznijim evropskim i svetskim hotelima, ali gastronomska ponuda ovog hotela je jedinstvena, bogata – SRPSKA!

Rečima je teško opisati specijalitete koji se svakodnevno serviraju gostima hotela i ove ukuse zaista treba osetiti i u njima uživati svim svojim čulima, baš onako kako je naša ekipa prethodnih dana uživala.

Imali smo gde i da potrošimo kalorije, a ture koje hotel organizuje uz stručne vodiče, nateraće vas da šetate još i još i još!

Kraj dana bio je rezervisan za SPA koji je će vas svojim sadržajima uljuljkati i pripremiti za san udobnim krevetima.

Brojni sadržaji, bazen, jacuzzi ili neka od sauna mogu biti uvod za neku od masaža koje su takođe fenomenalne i šta još od odmora možete poželeti !?

U nekom od sledećih nastavaka ove  reportaže, kroz neverovatne fotografije, video zapise i opise mesta koja prosto morate obići, pokušaćemo da vam dočaramo barem deo našeg fantastičnog doživljaja Stare planine.

Sigurno ćete poželete da je što pre posetite, a tada ćete već za vreme boravka isplanirati sledeću posetu jedinstvene prirodne lepotice na kojoj je smešten KROV SRBIJE.

Tekst i foto: PRessSerbia.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *