PREKO DRINE MOGU DA SKLOPE BRAK: BiH postaje raj za srpske gejeve!

Spremaju burme Pre nekoliko dana vlada FBiH prihvatila je zahtev za legalizaciju istopolnih brakova, pa će mnogi pripadnici LGBT iz Srbije ići tamo da ozakone svoje veze

Posle Hrvatske i Slovenije, gejevi iz Srbije uskoro bi mogli da sklapaju brakove i u Federaciji Bosne i Hercegovine!

Pre nekoliko dana vlada FBiH je prihvatila zahtev za legalizaciju istopolnih brakova.

– Tačka je bila danas na dnevnom redu i usvojena je u formi u kojoj je predložena – potvrdio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a prenela televizija N1:

– Na putu smo EU. Sve što na tom putu susretnemo mi akceptiramo kao potrebu.

Nakon što je objavljena ova vest pripadnici LGBT zajednice u Srbiji su se pobunili, a gej aktivista Predrag Azdejković napisao je na svom Tviter nalogu da se plaši da će BiH pre Srbije, koja ima Anu Brnabić, legalizovati gej brakove, što bi, kako kaže, bila jedna velika sramota.

– Mi se non-stop hvalimo kako imamo gej premijerku, aktivisti po celom svetu kažu: „Jao, blago vama“, i onda šta? Ništa. Tako da je Bosna bez gej premijerke prešišala Srbiju. Imamo gej premijerku, a nije se ništa značajno promenilo – kaže Azdejković za Kurir.

On dodaje da je saznao da su pripadnici LGBT zajednice potpuno izbačeni i iz Građanskog zakonika:

– Sa sve premijerkom su nas izbacili, tako da se nadam da će Ana Brnabić uraditi nešto za svoju zajednicu. U tom zakoniku postoji član koji kaže da će se istopolna partnerstva regulisati posebnim zakonom, a taj zakon će da bude jednog lepog dana.

Azdejković dodaje da će oni gejevi i lezbijke koji budu želeli da se odsele iz zemlje sklapati brakove u BiH, Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji, ali da zbog onih koji ostaju u Srbiji država treba da promeni svoj odnos.
– Te brakove sklopljene u drugim zemljama ovde ne priznaju. Diplomatama iz inostranstva koje su gej a dođu ovde istopolni brakovi se priznaju, a našim građanima ne, što je diskriminacija – zaključuje Azdejković.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *