PREMIJERKA ANA BRNABIĆ TESTIRANA NA KORONU!

Premijerka Srbije Ana Brnabić i njeni saradnici testirali su se na koronavirus. Ovo je danas otkrila Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, koja je rekla i da misli da su rezultati negativni. – Koliko ja znam, jedino je potvrđeno da u kabinetu ministra Trivana ima zaraženih – kazala je Vasiljevićeva.

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Kuriru je juče u više ministarstava nezvanično rečeno da u Vladi Srbije i njenim službama, osim slučaja državnog sekretara iz Ministarstva za zaštitu životne sredine (vidi okvir), nema zaraženih.

Ipak, uz već postojeće mere predostrožnosti – da većina zaposlenih radi od kuće, da se nose maske i rukavice, odlučeno je da se sednice Vlade Srbije ubuduće održavaju u zgradi Palate Srbija umesto, kao do sada, u Nemanjinoj 11.

To je odlučeno, navodi izvor našeg lista iz Vlade, jer je nekadašnji SIV prostraniji, pa mogu svi da budu na propisanoj udaljenosti, ali i zbog operativnosti jer se u toj zgradi održavaju i sastanci kriznih štabova. – Poslednje dve sednice Vlade održane su u zgradi SIV. Nije doneta nikakva zvanična odluka o tome, to je interni dogovor.

U SIV se održavaju sednice Vlade, a kabineti su ostali u Nemanjinoj 11 – kaže izvor Kurira i dodaje: – Pored toga što je tamo mnogo veći prostor, pa ljudi mogu da budu na bezbednoj udaljenosti, daleko je prostranije i operativno je mnogo jednostavnije jer su od starta svi sastanci kriznih štabova u toj zgradi.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *