PREMINUO PACIJENT KOJI JE TUKAO MEDICINSKU SESTRU U NIŠKOJ KOVID BOLNICI: Stanje mu se pogoršalo, nije mu bilo spasa!

S. K. (82), koji je 30. jula istukao medicinsku sestru N. O. (32) u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra, preminuo je sinoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  • Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo i pored napora lekara, usledio je smrtni ishod – kažu sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako je ranije objavljeno, starac je pokušao na silu da napusti bolnicu, što je bio povod incidenta.

  • Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – rečeno je.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede, ali nakon što je starac preminuo dalje postupanje organa gonjenja će biti obustavljeno.

Niški Klinički centar osudio napad na svoju medicinsku sestru.

  • Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovo je drugi ozbiljniji incident u niškoj bolnici od početka epidemije korona virusa. Nišlija M. K. (27) je 20. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja jer je napao medicinske radnike i lomio inventar.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *