Preminuo sudija koji je Šiptara pustio iz pritvora

Milan Londrović, sudija Višeg suda u Beogradu, preminuo je u avionu prilikom povratka s letovanja u Egiptu. Sudija Londrović poznat je po tome što je u septembru 2001. iz pritvora pustio Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, vođu „zemunskog klana“.

– Londroviću je iznenada pozlilo u avionu, a zaposleni su mu odmah pritrčali u pomoć. Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dočekala ga je ekipa Hitne pomoći, ali sudiji spasa nije bilo. Lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt – kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Milan Londrović bio je sudija nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda, odakle je prešao u Viši sud, a potom i u Posebno odeljenje za organizovani kriminal. O njemu se najviše pisalo 2001, kad je Šiptara, koji se sumnjičio za otmicu vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića, zbog bolesti pustio iz pritvora da se brani sa slobode.

Londrović je bio i predsednik sudskog veća koje je oslobodilo optužene za „pljačku veka“, kad je u martu 2011. iz vozila za transport novca u Beogradu ukradeno 800.000 evra.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *