PREOKRET POSLE VESTI DA JE UBIJEN: Stojke je živ ali mu život visi o koncu!

Nebojša Stojković (48), koji je pod nerazjašnjenim okolnostima izrešetan u Barseloni, nalazi se u kritičnom stanju.

Prvobitna vest da je ubijen nije zvanično potvrđena u Španiji, dok je beogradsko podzemlje juče brujalo da je teško ranjen i da se nalazi u komi.

Vođa rakovičkog klana Nebojša Stojković Stojke (48), koji je u ponedeljak uveče izrešetan u okrugu Sant Marti u Barseloni pod nerazjašnjenim okolnostima, preživeo je napad, ali se nalazi u kritičnom stanju.

Prvobitna vest da je ubijen nije zvanično potvrđena u Španiji, dok je beogradsko podzemlje juče brujalo da je teško ranjen i da se nalazi u komi.

U trenutku pucnjave sa Stojketom je bio njegov nerazdvojni prijatelj Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi. Prema dosadašnjim informacijama, Jusufović najverovatnije nije povređen u ovom oružanom napadu u Barseloni.

Prema pisanju španskih medija, obračun se dogodio oko 22 sata u ulici Taulat u Barseloni.

Stojke je neposredno posle pucnjave prevezen u bolnicu.

Kako nezvanično saznajemo, o ranjavanju našeg državljanina nije obaveštena naša ambasada.

Utvrđuje se Stojkovićev identitet, jer je on kod sebe imao pasoš neke druge zemlje.

Španska policija, koja je preuzela istragu, ne isključuje mogućnost da je na Stojkovića pucano jer se nekada bavio trgovinom narkotika ili zbog nekog neraščišćenog posla.

– Stojke nije ubijen! Živ je, ali se nalazi u teškom stanju. Rano je još da se opraštamo od našeg brata – rekao nam je juče jedan njegov prijatelj.

Stojke i Jusa Čupavi odranije su poznati policiji. Sumnjalo se da su se bavili trgovinom drogom. U njihovim dosijeima piše da su privođeni zbog pljački i razbojništava.

U beogradskom podzemlju za rakovički klan se govorilo da je proistekao iz klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijskim saznanjima, oni su bili u tesnoj vezi sa crnogorskim kriminalnim ekipama.

Stojke i Jusa Čupavi su posle hapšenja u „Sablji” bili optuženi sa još šest članova ove krimi- nalne grupe za ubistva Miroslava Sekulića (39) i Veselina Veska Božovića (36).

Na ponovljenom suđenju Stojke je oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Sekulića i Božovića, ali mu je potvrđena presuda kojom je osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, razbojništava i iznuda. Na odsluženje kazne nije otišao, jer je napustio Srbiju dok je čekao pravosnažnost presude.

Kada se pojavila bela knjiga MUP-a Srbije sa spiskom kriminalnih klanova, za rakovički klan je navedeno da ga predvodi Nebojša Stojković i da se bavi trgovinom narkoticima, pljačkama i razbojništvima.

Stojke je bio oženjen sestrom Ljuba Bigovića, jednog od vodećih ljudi crnogorskog podzemlja, koji je optužen za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Oni su rodbinsku vezu iskoristili da zajedno pređu u legalne poslove, tačnije građevinu.

Sumnjalo se da su novac stečen prodajom droge koristili za gradnju luksuznih stanova i lokala u Beogradu. Njihovo
partnerstvo trajalo je doskora, jer se Stojković pre nekoliko godina razveo.

Izvor: Alo

Foto: Fejbuk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *