PRESUDIO MU JE BLIZAK SARADNIK: Predsednik AMSS ubijen u kancelariji! Porodičan čovek i otac: Evo ko je bio Mirko Butulija!

Mirko Butulija izabran je za predsednika u julu 2014. godine, nakon ostavke tadašnjeg predsednika Aleksandra Nikačevića. Na istoj sednici, na mesto generalnog sekretara postavljen je Predrag Đurđev, koji je danas pucao u njega i ubio ga.

Nakon dolaska na funkciju predsednika AMSS, Butilija je radio na pospešivanju rada ovog saveza, a o tome svedoče i mnogobrojne nagrade I priznanja koja je osvojio u svojoj karijeri.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije, Mirko Butulija, je u Belgiji 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora Međunarodne automobilske federacije FIA (Regije 1), što je prvi put da je na tome mesto izabran predstavnik sa Balkana.

Kako se saznaje bio je porodičan čovek i imao je četvoro dece.

Iste godine, predsednik Auto-moto saveza Srbije izabran je za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) – Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World council for mobility and tourism – WCAMT).

Predsednik AMSS ubijen je kada je u njega Đurđev ispalio 8 hitaca. U ovom trenutku ne zna se šta je motiv ove tragedije, ali prema izjavama očevidaca Đurđev je bio u nervnom rastrojstvu. Generalni sekretar Đurđev preminuo je na licu mesta, kada je ubio sebe, a jedna ženska osoba je povređena nakon što je od straha iskočila kroz prozor.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *