PRIPREMALI UBISTVO: Uhapšeni majka i brat od strica Luke Bojovića!

Anđelka Bojović (66), majka Beograđanina Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su sinoć u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično delo – dogovor za izvršenje krivičnog dela pripremanje ubistva Koljenšića. Navodno, u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primećen je automobil „panda“ beogradskih tablica u kojem su bile dve osobe.

Policija je nezvanično odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće, piče crnogorska Pobjeda.

Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu hteli ništa da kažu. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio veze.

Istražitelji veruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost.

Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMW-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.

Hapšenjem Anđelke i Matije Bojovića istražitelji očekuju da će doći do nalogodavca i ubica Šaranovića. U okviru istrage o ubistvu Šaranovića saslušani su članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović.

Oni su navodno dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja pušteni, jer su imali alibi.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *