PROF. NESTOROVIĆ: Korona uskoro NESTAJE!

Profesor dr Branimir Nestorović govorio je u emisiji Puls Srbije o samom početku epidemije korona virusa u Srbiji, naglasio je da se ne radi o drugom talasu virusa, a najveća misterija mu je što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi.

  • Ja očekujem da korona uskoro nestane. Recimo da će trajati najkasnije do sredine ili do kraja jula. I ovo nije drugi talas. Najpre treba virus da nestane u potpunosti, a tek onda sledi drugi talas na jesen ili zimu – rekao je Nestorović za Kurir televiziju.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema period inkubacije.

  • Zvaničan stav SZO je da je period inkubacije od 5 do 14 dana. Pre 10-ak dana se desilo nešto neverovatno, predsednica Svetske zdravstvene organizacije izjavila je da asimptomaski nosioci ne prenose virus. To je bio potpuni obrt – dodao je on.
  • Meni ovo liči na drugi virus. Sada se zaražuju mladi, a ne stari. Zaista liči na drugi virus. Imate vi sada i druge uzročnike – objasnio je doktor Nestorović.

Doktor je objasnio da je virus verovatno ponovo stigao iz nekih inostranih zemalja.

  • Ja mislim da je nama došao virus ponovo iz Švajcarske i Italije. Mislim da nam je došlo mnogo stranaca – istakao je on.

Smatra i da nema razloga za paniku jer su cifre i dalje male, ali je apelovao na građane da poštuju mere, posebno preporučenu distancu od 1,5 metara.

Kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *