Protest trudnica i porodilja ispolitizovan, Boško i Sanda medju trudnicama (FOTO)

Ni jedаn navodno grаđаnski protest ne može proći bez učešćа opozicionih političkih orgаnizаcijа, ili mаkаr „slučаjnog“ prisustvа njihovih funkcionerа zаrаd promocije svojih propalih političkih idejа koje predstаvljаju.

Kako su trudnice i porodilje istakle u najavi njihov današnji protest nije „politički obojen“ i organizuju ga jer su nezadovoljne, medjutim medju trudnicama i porodiljima danas se našao lider pokreta Dveri Boško Obradović, kao i Sanda Rašković Ivić, nekadašnja predsednica DSS-a i aktuelna potpredsednica Narodne stranke.

Prema saznanjima Afere Boško Obradović kao i Sanda Rašković Ivić nisu trudni, odnosno u blagoslovenom stanju.

– Šta lideri opozije sa propalim idejama traže na navodnom protestu porodilja i trudnica, i to sa sve transparentom koji nose, ovom slikom jasno je da je protest ispolitizovan, objašnjava izvor Afere sa lica mesta ne isključujući mogućnost da iza navodnog protesta porodilja i trudnica stoje neke propale opozicione političke organizacije.

To je napominjemo u Srbiji postala praksa, pa su se tako iza skoro svih navodno gradjanskih protesta koji su se u poslednje vreme održavali skrivali ljudi iz opozicije. Na ispolitizovanom skupu ispred Vlade pored Boška Obradovića i Sandre Rašković Ivić, našla se i Tatjana Macura iz Dosta je bilo.

ČINJENICE

Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović donela je strategiju i mere za podsticaj populacione politike.

Pored ostalioh mera, za prvo dete majke će dobijati 100.000 dinara jednokratno, a za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine.

Za treće dete dobijaće se 12.000 dinara mesečno u toku deset godina, a za četvtro 18.000 dinara za 10 godina.

Osim toga, za sufinansiranje 30 projekata, koje je podnela 61 jedinica lokalne samouprave i deset gradova, ove godine je iz republičkog budžeta izdvojeno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu. Prema rečima ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović populaciona politika je prioritet Vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *