OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“: PARIZ

NA velike protivnike nameriće se danas Laslo Đere (31. nosilac) i Filip Krajinović (60. ATP) na Rolan Garosu. Đere će u 3. kolu snagu odmeriti sa Keijem Nišikorijem (7), ne pre 13 časova (drugi meč na terenu 1), dok će Krajinoviću protivnik biti šesti nocilac Stefanos Cicipas (ne pre 18.00, poslednji meč na centralnom terenu „Filip Šatrije“).

– Gledao sam ga puno, i kao klinac, a i kasnije, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Pripremiću s trenerom taktiku i trudiću se da dam sve od sebe – poručio je smireno Đere u najavi.

Svestan je naš teniser da je protivnik mnogo iskusniji, naročito na grend slemovima. Ali, s pravom veruje u sopstvene kvalitete.

 

– Ovo mi je omiljena podloga, najbolje igram na šljaci, u dobroj sam formi. On, ipak, preferira beton. Sedmi je na svetu, ali sam ove godine igrao nekoliko puta protiv igrača iz prvih deset. Bitno je da verujem u sebe, da mogu da ga dobijem i onda mislim da je sve moguće – ističe Laci.

Važno je i da se u prethodna dva meča nije previše umorio. A do susreta, slobodno vreme provodi u hotelu.

– Odmaram se, u suštini, čitam ili pogledam neki film. Na večerama sam sa ostalim članovima tima.

Otkrio nam je i šta čita.

– Psihološku knjigu o optimizmu i kako to utiče na nas – zaključio je Đere, kome i ovo štivo može da pomogne u spremanju taktike.

Filipa Krajinovića takođe čeka veliki izazov protiv opasnog Grka Stefanosa Cicipasa.

– Sjajan je igrač, u vrhunskoj je formi ove godine. Svi znamo ko je Cicipas. Sigurno je da je veliki favorit. Biće to težak meč. Probaću da se oporavim što je bolje moguće, jer sam imao teške mečeve u 1. i 2. kolu. Biću spreman u petak. Sigurno je da ću dati sve od sebe – uverava Somborac.

 

Iako poštuje svog protivnika, nije Krajinović previše impresioniran. Upravo ta rasterećenost može da mu bude prednost.

– Zaista nemam šta da izgubim. On će imati veći pritisak. Probaću da igram svoju igru i da ne razmišljam ko je prekoputa. Dovoljno sam iskusan, igrao sam protiv najvećih na svetu, tako da protivnika respektujem, ali ću s druge strane u meč da uđem agresivno.

Filip je na Rolan Garosu dosta vremena proveo na terenu. U prvom meču je igrao gotovo tri sata, u prethodnom više od četiri. Međutim, i iz toga izvlači pozitivne strane.

 

– Srećan sam što sam i na ovaj način pobedio. Jeste da sam se izmučio, ali sam pokazao da sam sazreo u tim momentima i zbog toga mi je jako drago. Vidim napredak u svojoj igri i mentalnoj snazi. Nije fizički dobro što sam tako puno igrao, ali mi to za samopouzdanje stvarno mnogo znači. Dva meča sam dobio u pet setova i to je za mene veliki uspeh.

Novosti.rs