Прва судија муслиманка у САД нађена мртва у реци Хадсон

Шеила Абдус Салам (Фото Ројтерс)

ЊУЈОРК – Тамнопута правница, која је постала прва муслиманка која је постала судија у САД, пронађена је мртва у води њујоршке реке Хадсон у среду, саопштила је данас полиција.

Шеила Абдус Салам, 65-огодишња судија њујоршког највишег суда, пронађена је како плута поред западног дела Менхетна , саопштио је портпарол полиције, преноси Глас Америке.

Полиција је извукла потпуно одевено тело Абдус-Салемове из воде и на лицу места је установљена њена смрт. Њена породица идентификовала је тело и биће обављена аутопсија, како би се утврдио узрок смрти, рекао је портпарол.

Абдус-Салам, рођена у Вашингтону , постала је прва Афроамериканка која је постављена за судију Апелационог суда када је гувернер Марио Кумо, демократа, прогласио за судију високог суда 2013. године. Према Принстон енциклопедији америчке политичке историје, Абдус-Салам је била прва муслиманка која је служила као судија у САД.

Цитирајући анонимни извор, Њујорк пост јавио је да је пријављен нестанак Абдус-Саламове из њеног дома раније у среду. Покушаји да се ступи у контакт са њеном породицом нису имали успеха. (Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *