Prvi obaveštajac Rusije kod Vučića: Evo o čemu su razgovarali

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije Sergejom Nariškinom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evrope i sveta.

Dvojica sagovornika dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru, saopštila je Pres služba Predsednika.

Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratisav Gašić.

Pre saopštenja iz Predsedništva Srbije, šef pres službe SVR Sergej Ivanov je rekao da su u fokusu razgovora Vučića i Nariškina bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima, saopštio je šef pres službe SVR Sergej Ivanov.

– Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutni međunarodni problemi. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije – preneo je Ivanov, navodi agencija Tass.

U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajne službe – SVR i BIA, u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanje novim izazovima i pretnjama.

Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, rekao je Ivanov i kazao da Nariškin treba da razgovara i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i patrijarhom SPC Irinejom. (S.R.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *