PSIHIJATAR O REDITELJU: Marić: Srđan Dragojević bi ubijao kao Staljin!

Da je reditelj i bivši narodni poslanik Srđan Dragojević prevršio svaku meru sa uvredama koje je uputio na račun vladajuće kaolicije, ali još gore i samih građana koji su uz vlast, saglasni su naši sagovornici.

On se tu nije zaustavio već je brutalno izvređao sve ljude koji nemaju decu. Uvrede poput “svinjska hunta, stoka smrdljiva, m‘rš u pi*du materinu, onaj ko ćuti je govno”, prema rečima naših sagovornika niko ne sme sebi da dozvoli, a pogotove ne neko ko je “do juče“ i sam bio deo vladajuće koalicije dok je kao poslnik SPS-a sedeo u skupštinskim klupama.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, koji se i sam našao na tapeti i koga je Dragojević brutalno izvređao („vidim da ta smrdljiva stoka, Krle, mene nešto spominje, đubre bez dece, bez ičega, govno neopevano, odvratno, svačiji prknoljub, gad i smrad”), za naš list kaže da Dragojevićevo ponašanje po njemu nema veze sa političkim stavovima nego sa frustracijom.

– Srđan Dragojević je do skoro, dok je bio član SPS-a i deo vladajuće većine u Skupštini Srbije, bio u svojim nastupima sasvim normalan i pristojan. Od kako je rešio da se “vrati opoziciji” njegove vulgarne i agresivne poruke, kao i potreba da neistomišljenike psuje, vređa i omalovažava, mogu se objasniti jedino nekim ličnim motivom ili frustracijom. Ne veruem da to ima ikakve veze sa političkim stavovima – kaže Krstić.

Psihijatar Jovan Marić zaključuje i da Dragojević svoje političke protivnike doživljava kao najveće neprijatelje, što je prema njegovim rečima zabrinjavajuće.

– Nažalost, političke neistomišljenike mnogi često tretiraju kao najveće neprijatelje, a treba da se vodi dijalog sa političkim protivnicima. Nije isto politički protivnik i politički neprijatelj, jer samo za neprijatelje se upotrebljavaju najgore moguće reči. Mi nažalost sve više diskutujemo ad hominem , a ne ad argumentum, dakle idemo na nečiju ličnost, a ne na argumente koje neko zastupa. To je odavno u našoj političkoj kulturi i mi smo definitivno u politici politički potpuno nekulturni jer političke protivnike doživljavamo kao političke neprijatelje. Sve ovo vuče korene odavno, još Staljin je koristio model treba se surovo obračunati sa političkim neistomišljenicima i mirni ste dve sledeće generacije, pa je ljude unišatavo i ubijao. Tito je koristio sličan model posle Drugog svetskog rata. Znamo kako se 1945. obračunavao sa političkim neistimišljenicima odnosno kraljevim simpatizerima – objašnjava Marić.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *