PUTIN DOBIO SMEŠNU PONUDU IZ NEMAČKE: Vratićemo Rusiju u G8 samo nemojte da vežbate vojsku sa Belorusima!

Nemački političar, lider Slobodarske demokratske partije Nemačke, Kristijan Lindner, u intervjuu za nemački list Fokus, rekao je da treba ponuditi Putinu povratak članstva u grupu G8, a da Rusija zauzvrat odustane od vojne vežbe „Zapad 2017“.

– Treba pozvati Putina na sastanak i razmotriti tu opciju – poručio je mrtav ozbiljan nemački političar.

Ako Rusija odustane od vojnih manevara koji ugrožavaju naše partnere iz Istočne Evrope, to bi moglo služiti kao povod za oživljavanje grupe G8, makar u formatu G7 + 1 – rekao je Lindner.

Ovaj nemački političar je istovremeno istakao da se protivi povlačenju američkog nuklearnog oružja iz Nemačke, jer je on značajan potencijal zastrašivanja.U NATO zemljama se digla velika prašina oko vojne vežbe Rusije i Belorusije koja se od 14. do 22. septembra održava pod nazivom „Zapad 2017“, a iako na vežbi učestvuje svega 12.700 vojnika, pojedini mediji su prenosili da se radi o stacioniranju 100 hiljada ruskih vojnika na granicama prema Evropi.

Lično Jens Stoltenberg iz NATO alijanse tvrdi da će biti stacionirano 100 hiljada vojnika, što se može videti i na zvaničnom sajtu NATO alijanse.

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, demantovao je ove tvrdnje i rekao da se neće prekoračiti pravila Bečke konvencije koja propisuje da broj vojnika na vojnim vežbama ne sme biti veći od 13 hiljada.

Reč je o antiruskoj i rusofobskoj propagandi koja se širi sa ciljem opravdavanja agresivne politike širenja NATO prema Rusiji.

Izvor: Informer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *