Putin: Istorija će reći sve, kao što je ustanovljeno da su SAD odgovorne za masakr u Jugoslaviji!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da vazdušni udar na Siriju koji su noćas izvele SAD, Velika Britanija i Francuska predstavlja grubo krešenje međunarodnog prava. On je rekao da će istorija reći „svoje“, kao što je ustanovljeno i da je Vašington kriv za masakr u Jugoslaviji.

Ruski predsednik se oglasio nakon sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Putin je rekao da vazdušni udar na Siriju koji su noćas izvele SAD, Velika Britanija i Francuska predstavlja grubo krešenje međunarodnog prava.

„Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je ruski predsednik.

Putin je rekao da je napad na Siriju izveden bez da su ruski vojni eksperti ili lokalni eksperti potvrdili činjenicu da je zaista došlo do korišćenja hemijskog oružja u Dumi.

„Krenuli su u napad pre nego što je istraga i gotova“, rekao je Putin.

On je rekao da eskalacija sirijske krize ima neverovatan uticaj u međunarodnim odnosima.

„Ovim potezom Vašington podstiče novi talas migranata i tražilaca azila iz Sirije i čitavog regiona“, rekao je Putin i naglasio da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

„Sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razarajući uticaj na ceo sistem međunarodnih odnosa. Istorija će sve staviti na svoje mesto, kao što je vremenom ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji, Iraku i Libije“, navodi se u saopštenju Kremlja.

U saopštenju je istaknuto i da će Rusija sazvati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin.

Podsetimo, trupe Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske napale su noćas Siriju. Prilikom raketnog napada ranjeno je troje ljudi, saopštio je sirijski Generalštab.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *