PUTIN NAM DAJE GARANCIJE: Otkriven najvažniji razlog posete šefa ruske države Srbiji! ZAPAD U PANICI!

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić 17. januara u Beogradu razgovaraće pre svega o Kosovu i Metohiji. Ruski lider ponovo će poručiti Zapadu da bi rat sa Srbijom značio i rat sa Rusijom, a predsednik Ruske Federacije doneće predsedniku Srbije čvrste garancije za podršku u slučaju odbrane južne pokrajine.

Prema pisanju Informera koji se poziva na odlično obaveštene diplomatske krugove, ruski lider će sa svojim domaćinom razgovarati pre svega o odbrani Kosova i očuvanju srpskog suvereniteta u južnoj pokrajini.

Prema rečima izvora, Putin će srpskom kolegi, ali i ovdašnjoj javnosti, preneti jasnu poruku da Beograd može da računa na bezrezervnu podršku Moskve u rešavanju najvećeg nacionalnog i državnog problema.

– Putinova poseta Beogradu dolazi u jednom od najvažnijih i najosetljivijih trenutaka za Srbiju. Zvanični Beograd nalazi se pod snažnim pritiskom Zapada da reši kosovsko pitanje u korist Albanaca. Zbog toga će centralna tema razgovora dvojice lidera biti upravo ‘odbrana Kosova“, a Putin će preneti čvrste garancije da Moskva nikada i nipošto neće ostaviti Srbiju na cedilu. Kako se situacija na Kosovu komplikuje i Priština konstantno zvecka oružjem i preti novim ratom i egzodusom Srba, Putin će uputiti i poruku Zapadu da bi, u slučaju bilo kakvog sukoba, Srbija mogla da računa na svaku vrstu pomoći Ruske Federacije, pa ako zatreba i na konkretnu vojnu pomoć. Niko u Beogradu i Moskvi, naravno, ne priželjkuje rat, ali ako rat bude nametnut Srbima, oni će na svojoj strani imati Rusiju sa svim svojim kapacitetima – navodi izvor i dodaje da će, osim Kosova, tema razgovora dvojice lidera biti i nastavak vojnotehničke saradnje, izvoz robe iz Srbije, infrastruktura, energetika…

– U Beogradu bi trebalo da bude potpisano najmanje 20 strateških sporazuma, među kojima i oni koji se odnose na izgradnju železničkih koridora, gasovod „Turski tok“, isporuku tenkova i PVO raketa, izvoz srpskih proizvoda u Rusiju – dodaje sagovornik.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, istakao je da će Kosovo biti „veoma visoko“ na agendi razgovora dvojice državnika.

– Predstojeći susret predsednika Srbije i Rusije, treći za samo devet meseci, biće potvrda uzajamnog poverenja i razumevanja, ali i prilika da se ukaže na potrebu dveju zemalja da štite nacionalne interese, a ne da zadovoljavaju interese Zapada. Tu imamo izuzetno visok stepen uzajamnog razumevanja, čemu doprinosi kako stalna razmena mišljenja i informacija na osnovu poverenja u bilateralnom formatu, tako i tesna koordinacija napora u međunarodnim strukturama. Rusija će i ubuduće ostati pouzdan partner Srbije – rekao je Čepurin.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *