PUTIN NUDI AMERICI DA JOJ PRODA SUPERSONIČNO ORUŽJE

„NEPRISTOJNA“ PONUDA: Evo šta je Vladimir Putin predložio Amerikancima

Tanjug 

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je ponudio svom kolegi Donaldu Trampu mogućnost da nabavi najnovije vrste oružja od Rusije, uključujući hipersonično

 Vladimir Putin <br/> Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin
Foto: Tanjug/AP

SRODNE VESTI

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je ponudio svom kolegi Donaldu Trampu mogućnost da nabavi najnovije vrste oružja od Rusije, uključujući hipersonično.

Putin je rekao na plenarnom zasedanju petog Istočnog ekonomskog foruma (EEF) da je na poslednjim sastanku sa američkim partnerima u Osaki, u Japanu „postavljeno pitanje kako uzeti u obzir moderno rusko naoružanje, uključujući hipersonične raketne sisteme, u zajedničke sporazume, imajući u vidu činjenicu da nijedna zemlja u svetu sada ne poseduje ovo oružje, uključujući i SAD“, preneo je TASS.

Pročitajte još – Putin na lovorikama, Tramp na udaru

„Rekao sam Donaldu sledeće: ‘Ako želiš možemo da ti prodamo nešto od oružja i na ovaj način ćemo izjednačiti sve’. Ali istine radi, oni kažu da će ga uskoro sami proizvesti. Verovatno hoće, ali zašto gubiti novac kada smo ga već potrošili i možemo nešto dobiti nazad, a da pritom ne povredimo našu bezbednost, već stvorimo ravnotežu“, rekao je Putin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *