PUTIN ŠALJE POJAČANJE: Ruski brodovi PREPUNI ORUŽJA krenuli u Siriju!

Dva ruska ratna broda natovarena vojnim vozilima primećena da idu ka Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin još nije odgovorio na udar saveznica na Siriju, ali je transportni brod „Aligator“ snimljen kako plovi prema moreuzu Bosfor u nedelju.

Kako pišu britanski mediji, brod je plovio ka ruskoj bazi Tartus u Siriji.
Ovo će biti četvrto raspoređivanje oružja Rusije u ratom zahvaćenoj zemlji, a na brodu su viđeni tenkovi, kamioni, ambulantna vozila i „IED“ radar.

Takođe je snimljen i žuti „RoRo Aleksandar Tkačenko“ kako plovi ka Tartusu, koji je nosio brze patrolne čamce, konstrukciju za montažni most i nekoliko kamiona.

Slike ruskih brodova objavio je na društvenim mrežama pomorski posmatrač iz Bosfora, Joruk Išik.

Nova ruska vojna oprema snimljena je na putu ka Siriji nakon što su u petak Velika Britanija, Francuska i SAD izvele napad na ciljeve u Siriji, zbog navodnog trovanja hemijskim oružjem u Dumi.

Kako prenosi Dejli mejl, plavi brod „Prodžekt 117 LST Orsk 148“, nosio je sovjetske tenkove BTR-80, Ramaz kamione i „Pelena-1“ radar za detektovanje improvizovanih eksplozivnih naprava (IED). Drugi brod je bio natovaren „BMK-T“ čamcem, koji se koristi za postavljanje privremenih mostova, kao i arsenal druge vojne tehnike.

SAD pri UN Niki Hejli, najavila je nove sankcije protiv Moskve zbog nastavka podrške Bašaru al Asadu. Kako je najavila, mere će biti donete do ponedeljka, sa ciljem da pošalju poruku Moskvi koja je blokirala šest rezolucija zemalja koje su bombardovale Siriju o navodnoj upotrebi hemijskog oružja.

S druge strane, američki predsednik Donald Tramp ostao je pri tvrdnji da je „misija postignuta“.

Brodovi i avioni SAD, Velike Britanije i Francuske ispalili su više od 100 raketa u subotu ujutru na objekte koji su opisani kao skladišta hemijskog oružja i naučni istraživački centar u Siriji. U napadu nije bilo žrtava, a tri osobe su povređene.

Izvor: Kurir.rs/Dejli mejl

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *