PUTIN UNIŠTIO MILA: Iz Rusije stigao nikad brutalniji odgovor! Nema dalje, o ovakvom ŠAMARU Crna Gora nije mogla ni da sanja!

Crna Gora i Rusija imaju značajan potencijal za saradnju, ali se te mogućnosti ne koriste jer je Podgorica izabrala prozapadni kurs razvoja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  • Praksa pokazuje da pokušaji formiranja sopstvenog nacionalnog identiteta isključivo na osnovu poricanja istorijskog iskustva i prekida veza sa susedima, a s nadom u svetlu evroatlantsku budućnost, vode samo do povećanja konfrontacije u regionu koji je, i bez toga, opterećen brojnim izazovima – navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom podgoričkim „Vijestima“.
  • Rusko Ministarstvo je u odgovoru „Vijestima“ na pitanje kakvi su trenutni odnosi dveju zemalja, izrazilo nadu da će se stvoriti uslovi za povratak razvoja rusko-crnogorskih odnosa na uzajamno korisnim osnovama.
  • Dobri odnosi Crne Gore i Rusije narušeni su posle zaokreta crnogorskih vlasti ka Zapadu i odluke da državu vode ka članstvu u NATO-u, kao i odluke da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, podsećaju „Vijesti“.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *