Radnici propalih niških firmi najavili protestne šetnje

Deo bivših radnika propalih društvenih firmi kojima nisu isplaćene zaostale zarade, najavio je danas da će umesto protesta ispred Gradske kuće organizovati protestne šetnje niškim gradskim ulicama.

„Okupićemo se kao i obično ispred Gradske kuće, ali ćemo potom krenuti u proteste po celom gradu. Želimo da vide da su živi i drugi gradjani Niša, a ne samo gradonačelnik i gradski većnici“, izjavio je na protestnom skupu Radoslav Spajić, bivši radnik Fabrike pumpi „Jastrebac“.

Predstavnik radničke delegacije Žarko Djordjević rekao je, medjutim, da neće učestvovati u organizaciji protestne šetnje.

„Okupićemo se i narednog petka ispred Gradske kuće. Želimo mirnim putem da rešimo problem naših zarada“, istakao je Djordjević.

On je kazao da predstavnici radnika još nisu uspeli da ugovore sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem iako su to uporno pokušavali čitave protekle nedelje.

Djordjević je rekao da će predstavnici radnika i dalje nastojati da se sastanu sa premijerom jer samo on može da donese odluku kada će i kako zaostale zarade biti isplaćene.

Centru za socijalni rad u Nišu zaostale zarade prijavilo je tokom ove i prošle godine oko 7.500 radnika, a njihova potraživanja premašuju 2,5 milijardi dinara.

Prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu, oktobra prošle godine, Vučić je rekao da para za plate ima i da će isplata krenuti do kraja godine.

Prilikom nedavnog postavljanja kamena temeljca fabrike Leoni u Nišu, Vučić je medjutim poručio da će se dug prema radnicima isplaćivati kada ima para u budžetu.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *