Direktor Kliničkog centra odgovara ministru:Sve nas boli glava

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže za Južne vesti da nije odgovoran zbog kašnjenja završetka radova na novoj zgradi te ustanove.

On je odbacio svoju i odgovornost uprave i prebacio krivicu na izvođače radova.

Na izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da ga boli glava zbog toga, Radovanović je istakao da “sve boli glava zbog Kliničkog centra, ali i da on za to nije odgovoran”.

“Ne, mi smo krajnji korisnici, mi smo neko ko treba da dobije ključ. Po nalogu ministra, u zadnjih devet meseci neprekidno i ja i ljudi iz uprave smo tamo. I ministar je dolazio ovde nebrojeno puta, naravno bez novinara, obilazili smo radove, jurili smo izvođače radova da rade što više, tražili smo da uvedu drugu, treću smenu da se to završi, sve su to odbijali. Zašto su odbijali, utvrdiće nadležni organi”, kaže Radovanović.

Južne vesti podsećaju da ovo nije prvi put da je rok za završetak radova na novoj zgradi kliničkog centra probijen.

Prvo obećanje dao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je kazao da će sve biti završeno do kraja 2016. godine. Nakon toga, Radovanović je najavio da će sve biti završeno do kraja marta 2017. Potom je, burno reagujući na pitanje novinara Južnih vesti zaključio da kašnjenja nema i najavio završetak radova za kraj maja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *