RADULOVIĆ U PANICI, POKRET SE RASPADA: „Dosta je bilo“ napuštaju i funkcioneri!

Pokret Dosta je bilo koji predvodi predsednički kandidat Saša Radulović napušta najuže rukovodsto. Branko Klanšček, zastupnik Grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović, tvrdi da su još tri nova odbornika grupe DJB u skpupštini opštine Vračar, napustila taj Radulovićev pokret. Tako da sada, od sedam odbornika, koliko je osvojeno na izborima, odbornička grupa DJB ima samo tri člana.

U otvorenom pismu lideru pokreta Dosta je bilo, Klanšček kaže da ga je stid što grupa građana koju on zastupa u svom nazivu ima ime Saše Radulovića i dodaje da je nestanak odborničke grupe DJB na Vračaru posledica „nezakonitih postupaka falsifikovanja Grupe građana i sastavljanja privatne rođačko-kumovske liste“.

-Odborničku grupu DJB u ponedeljak je napustio Ivan Kljajić, koga ste vi lično, mimo svih procedura, kandidovali ispred DJB za predsednika opštine Vračar, iako se celi vračarski odbor tome protivio i zbog čega ste prošle godine samovoljno isključili petnaest članova – navodi Klanšček u pismu Raduloviću.

Klanšček podseća da su prethodno DJB napustila i tri poslanika, Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović. On odaje da su DJB takođe napustili i predsednik Senata, akademik Teodorović i predsednik programskog saveta i član osnivačkog odbora još neosnovane stranke Vladimir Gajić i predsednik pravnog tima i odbornik u Zemunu, advokat Toni Čabraja.

-Iako u medije izlazite sa podacima da DJB raste, da imate 15 odsto, da ste u naletu, situacija je dramatično suprotna. Pokret Dosta je bilo se raspada!

DJB je napustilo i napušta desetine i desetine odbornika i članova širom Srbije, samo iz jednog razloga – vaše autokratije i autoritarizma – naveo je Klanšček.

Klanšček tvrdi da Radulović beži od razgovora na ove teme, a da je aktivnost grupe građana koju predvod usmerena na zaustavljanju procesa uništenja, te otuda i potreba da ga u kampanji u koju je, kako kaže, Radulović javno ušao, pronuđen je da ga na ovaj način na sve ovo podseti.

Klanšček je javno pozvao Radulovića da izabere tv kuću gde će njih dvojica javnosti pokazati, kako kaže, ko laže i šta je istina o pokretu DJB, kako bi građani mogli da procene.

-Govorite o poštovanju institucija sistema, vi koji se ne odazivate na pozive Suda. Od pet održanih ročišta po tužbi koju sam podneo protiv vas, samo ste se na jednom pojavili. Inače protiv vas se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vode četiri krivična postupka u kojima vas terete bivši članovi pokreta – naveo je Klanšček.

Izvor: Pink.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *