RASPAD DEMOKRATSKE STRANKE! DUŠAN PETROVIĆ NAPRAVIO HAOS U DS: Gura Zelenovića na mesto Lutovca!

Dušan Petrović, osnivač Zajedno za Srbiju, igra ključnu ulogu u režiranju haotične situacije u Demokratskoj stranci, čiji će završni čin biti preuzimanje stranke, otkriva Kurir.

Naš izvor tvrdi da će, kada teren bude potpuno pripremljen, Zoran Lutovac biti smenjen, a na čelo DS doveden Nebojša Zelenović, sadašnji lider ZZS i Petrovićev pulen.

Naš izvor objašnjava da je Petrović, kao bivši visoki funkcioner DS, zadržao uticaj na određene partijske odbore i da je dobro znao da su upravo oni odlučujući za mehanizam pomoću kojeg se dobija kontrola nad strankom.

  • Dragan Đilas jeste vodio DS, ali nikada nije imao takav uticaj i Petrovićeva uloga mu je bila od izuzetne važnosti za preuzimanje DS. Već neko vreme Petrović rovari po DS, a rezultat toga je da se jedan po jedan odbor stranke raspušta i pretvara u status povereništva. To je prilika da Đilas i Petrović postave svog čoveka za poverenika i praktično dobiju presudan uticaj na odlučivanje u stranci – objašnjava naš izvor iz DS.

Kako naglašava, jedan od ključnih ljudi ove ekipe je Dušan Kostadinović, koga je Petrović progurao na mesto predsednika Izvršnog odbora DS.

  • Preko glavnog operativca DS rovare po stranci. Sa Kostadinovićem u svojim redovima do danas uspeli su da imaju natpolovičan broj odbora na svojoj strani. Od 150 aktivnih odbora, 76 je raspušteno i ima poverenika. Svi redom su Petrovićevi poslušnici, uglavnom iz Šapca, Paraćina i Lazarevca. To praktično znači da svaki taj odbor glasa kako Petrović, odnosno Đilas, hoće. A kad bude vreme, pripremljena mašinerija će glasati i za smenu Zorana Lutovca i za Zelenovića kao novog lidera DS – ispričao je naš izvor.

Petrović, Lutovac i Zelenović juče nisu odgovarali na naše pozive.

Podsetimo, u subotu su sa sednice GO DS pojedini istaknuti članovi GO napustili salu revoltirani načinom na koji je Lutovac vodio sednicu.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *