RASTE PODRŠKA GRAĐANA SRBIJE: Za ulazak u EU sada čak 55 odsto!

Za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU) na referendumu glasalo bi 55 odsto građana, 21 odsto bi bilo protiv, dok 12 odsto ne bi glasalo uopšte ili ne zna šta bi odgovorilo, pokazalo je istraživanje Ministarstva za evropske integracije.

U saopštenju ministarstva se navodi da je podrška građana reformama, kao i prethodnih godina, veoma visoka. Od ukupnog broja ispitanika njih 68 odsto smatra da bi reforme, neophodne za ulazak Srbije u EU, trebalo sprovoditi i mimo toga, zbog dobrobiti građana i stvaranja bolje i uređenije Srbije.

Kad je reč o bespovratnoj razvojnoj pomoći Srbiji od 2000. do danas, 24 odsto ispitanika je prepoznalo da je EU najveći donator Srbiji u poslednjih 16 godina, na drugom mestu se po percepciji građana nalazi Rusija sa 21 procentom, na trećem Kina sa 17 i na četvrtom Japan sa 12 odsto.

U odnosu na rezultate istraživanja od pre godinu i po dana, iz decembra 2016, broj onih koji kao najvećeg davaoca pomoći Srbiji vide EU porastao je za tri odsto, dok je broj onih koji su mislili da je reč o Rusiji smanjen za četiri odsto, navodi se u saopštenju ministarstva.

Izvor: Kurir

3 thoughts on “RASTE PODRŠKA GRAĐANA SRBIJE: Za ulazak u EU sada čak 55 odsto!

 • 29. августа 2018. at 19:39
  Permalink

  „Лажеш злато, лажеш душо… лажеш вјештице.
  Лажеш својим слатким језиком, курве светице…“

  Reply
  • 29. августа 2018. at 19:41
   Permalink

   doduše nije ni čudo kad je -izvor:Kurir- 😀

   Reply
 • 30. августа 2018. at 19:17
  Permalink

  E, baš ga lupetate. Pa organizujte taj famozni referendum o ulasku Srbije u EU, uz prethodno sređivanje i ažuriranje biračkih spiskova, pa da vidimo svi koja je volja naroda.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *