Ratni veteran ekserom probio i drugu šaku (FOTO)

Lider ratnih veterana u Valjevu Ljubomir Bradić u subotu uveče ekserom je probio desnu šaku, na koju je pričvrstio dva parčeta drveta.

Bradić je na takav postupak, kaže, bio primoran zbog lažnih, neispunjenih obećanja nadležnih za poboljšanje prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih učesnika ratova.

Bradić je i u sredu ekserom na isti način probio i levu šaku, na kojoj su bila dva parčeta drveta sa ispisanom porukom nadležnima zbog loše situacije u kojoj se nalaze učesnici ratova i njihove porodice. Lekarskom intervencijom u valjevskoj bolnici, ekser je izvađen iz Bradićeve šake. Takođe, Gojko Arsenović (64) iz Valjeva, učesnik štrajka glađu rezervista, sebi je u četvrtak ekserom probio levu šaku.

„Ekserom sam probio i desnu šaku, kako bih nadležnima skrenuo pažnju na naše poginule drugove, koji nemaju spomen-obeležje u Srbiji, zbog inata gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića koji neće da naloži sređivanje enterijera spomen-obeležja, koje je polomljeno, a državne i gradske zastave pocepane. Šaku sam probio ekserom za decu palih ratnih vojnih invalida i bolesnih boraca, koji ne mogu da dobiju partijski posao, za borce koji se samospaljuju zbog isključenja struje, zbog selektivne isplate ratnih dnevnica…“, kaže za beogradski list Ljubomir Bradić.

Inače, devet rezervista od prošlog ponedeljka štrajkuju glađu u spomen-sobi Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva. Štrajkači zahtevaju ostavke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i državnog sekretara Negovana Stankovića, zbog neispunjenih obećanja i nerešavanja problema boraca. Borci traže isplatu ratnih dnevnica, lečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida bez uputa na VMA i u valjevskom Domu zdravlja onih koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

Zahtevaju istragu protiv onih koji su naplatili veliki novac na ime tužbi za diskriminaciju od kojih, kažu, borci nisu imali nikakve koristi. Traže i desetak radnih mesta godišnje za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i umrlih rezervista, plaćanje duga za struju na rate…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *