RAZREŠAVA SE SLUČAJ LIKVIDACIJE NA AUTOKOMANDI: Saslušan osumnjičeni za ubistvo Bojovićevog čoveka!

Crnogorsko državno tužilaštvo konačno je reagovalo po zamolnici srpskog Višeg javnog tužilaštva i tri meseca nakon što im je upućena molba saslušalo je Darka Dulovića, osumnjičenog da je ubio bliskog saradnika Luke Bojovića, Sinišu Milića Bosketa.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu u četvrtak dostavljen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog Dulovića, koji se nalazi na izdržavanju kazne zbog droge u KPD Podogorica (poznatom kao Spuž), a koji se tereti da je u julu prošle godine izvršio teško ubistvo – postavio eksploziv pod automobil desne ruke Luke Bojovića i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića Bosketa koji je aktiviran dok je Milić čekao zeleno na semaforu na Autokomandi.

Prema informacijama, osumnjičeni Dulović se branio ćutanjem, nakon čega je zapisnik o tome prosleđen srpskim institucijama, prenose pojedini beogradski mediji.

Njegovo saslušanje samo je jedan deo procesnih koraka, a tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenog za ubistvo sada može nastaviti sa istragom u cilju razjašnjenja svih činjenica u ovom predmetu i odlučiti o eventualnom podizanju optužnice protiv Dulovića. Ukoliko optužnica bude podignuta i bude došlo do suđenja, Duloviću se može suditi u odsustvu, ali se može i tražiti njegova ekstradicija u Srbiju. Međutim, kako će dalje teći istraga protiv Dulovića, biće poznato u narednom periodu.

Inače, postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputio je 24. maja ove godine Višem državnom tužilaštvu u Podgorci zamolnicu za saslušanje Dulovića. Gotovo tri meseca od tada niko od nadležnih iz institucija u Crnoj Gori nije udovoljio po njoj iako je Dulović sve vreme dostupan organima reda, jer je u od oktobra prošle godine u zatvoru u Spužu.

On je tada uhapšen u Bosni i Hercegovini, po crnogorskoj poternici jer se nije odazivao na odsluženje kazne na koju je osuđen pred Višim sudom u Bijelom Polju zbog trgovine drogom. Dulović je tamo osuđen na dve i po godine zatvora jer ga je 21. juna 2016. godine uhapsila crnogorska granična policija, nakon što su on i njegov rođak odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kojem je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobegao. Posle nekoliko meseci pušten je iz pritvora, i tada se, prema operativnim informacijama, vratio u Srbiju. Da li je u pritvoru u Crnoj Gori sklopio veze sa ljudima koji su planirali likvidaciju Siniše Milića, zvanog Boske, telohranitelja Filipa Koraća i jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, istražuje se.

Indicija za takav scenario ima pregršt. Poznato je da Bojovićeva kriminalna grupa blisko sarađuje sa škaljarskim klanom, koji je u višegodišnjem sukobu sa rivalima iz kavačke kriminalne grupe. Takođe, i sam Milić je radio u Crnoj Gori kao obezbeđenje Luke Đurovića, pokojnog šefa barske grupe, ogranka Bojovićevog klana. U vreme ubistva živeo je na relaciji Beograd – Podgorica – Bar.

Podsećanja radi, bomba za čije postavljanje je osumnjičen Dulović, aktivirana je u momentu kada je džip „tojota“ za čijim volanom je bio Milić stajao na semaforu. U eksploziji je uništen prednji deo automobila, a vozač Milić bio je živ još neko vreme nakon eksplozije. Tih desetak minuta koje je poživeo bio je u strašnim bolovima jer su mu obe noge bile raznete. Inače, Boske je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) RS, a hapšen je i u Beogradu, u novembru 2015. u slučaju praćenja premijera Aleksandra Vučića. Naime, tada je utvrđeno da je ukupno osam puta tokom 24 sata zatečen u svom „audiju A8“ u blizini adrese na kojoj stanuje premijer, a koju je obilazio i nadgledao.

Dokaz protiv Dulovića

Na ostacima eksplozivne naprave koja je eksplodirala ispod Bosketovog automobila pronađen je DNK Dulovića, na osnovu kojeg je identifikovan. Odmah po identifikaciji osumnjičenog, i srpski MUP se oglasio saopštenjem u kojem je objavio da je delimično rešio slučaj ubistva poznatog kriminalca. Pravosudno rešenje ubistva i dalje se čeka.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *