REČI PAROHA MIJAJLA ODJEKIVALE TIVTOM: Evo šta je rekao (VIDEO)

Paroh se prisetio litija, pomenuo je i reči oca Moma Krivokapića koji je rekao da je u naše vreme isto reći Hristos voskrese i Ne damo svetinje, jer je to veličanstven pozdrav koji se desio u jednom trenutku istorije.

Paroh Grbaljski Mijajlo Backović poručio je u Tivtu da, 30. avgusta nismo izgubili, već smo svi dobili slobodu da budemo isti i jednaki da nema građana drugog reda. Istakao je da su Srbi stvarali Crnu Goru, te da oni nisu sa Marsa pali, već da su rođeni ovde i krv bi za nju dali ako treba.

“Dobili smo slobodu da možemo da kažemo da smo Srbi pravoslavni, da volimo svoju Crnu Goru, da je Crna Gora naša da smo je mi stvorili. Naši su je preci stvarali, za sve one koji žive u njoj i treba da žive to su naša braća. Da se zna da mi nismo uvezeni i da nismo s Marsa pali, nego smo ovde rođeni i za ovu zemlju krv bi dali i za nju ćemo, ako treba, opet krv da damo.

Zato bi se složio sa njihovom krilaticom “Da je večna Crna Gora”, jeste večna zato što je pobedila u Crnoj Gori večnost”, kazao je Backović na humanitarnom koncertu koje je u Tivtu organizovalo bratstvo pravoslavne omladine.

On se prisetio litija, pomenuo je i reči oca Moma Krivokapića koji je rekao da je u naše vreme isto reći Hristos voskrese i Ne damo svetinje, jer je to veličanstven pozdrav koji se desio u jednom trenutku istorije.

“Danas kad razmišljam o tome kako je došlo do litija i kako bi objasnio tu lepotu koju smo svi osetili dodir anđela koji su nas držali za ruke u tim sveštenim divnim hodovima, samo bih mogao da objasnim rečima lovćenskog tajnovica – od tvoga su hoda sveštenoga, bogohulni srušeni oltari. Mi pravoslavni, mi Srbi, verujemo u vaskrsenje i život večni, naše opredeljenje je carstvo nebesko. Oni koji su to opredjeljenje želeli da zabrane zakonom prevarili su se, a nisu oni krivi zato što nije imao ko da ih nauči. Pobili su sve one u Drugom svetskom ratu, koji su bili učeni i koji su mogli da ih to nauče u školama, A onda su nam dali učitelje bez Boga da stvaraju generacije koji će nam doneti onakvo bezakonje i hteti da ugase Crkvu božiju”, kazao je on.

Backović je istakao da je sedamdeset pet godina prošlo i tek sad kad vidi okupljene ovdje u Tivtu oseti da je Berlinski zid pao i da je napokon došla sloboda.

“Kao što rekoh vaskrsenjem smrt smo pobijedili a zemlja slavi svoga stvoritelja što reče lovćenski tajnovidac”, dodao je on.

Poručio je i da je opet osjetio litijsku energiju, te pozdravio prisutne.

(Ало)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *