REGION ŠOKIRAN ODLUKOM HRVATSKIH FUDBALERA: Sprema se proslava “Oluje”!

Kako je zvanično potvrđeno, u subotu 4. avgusta, prvog dana proslave, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovaće najvišim državnim ordenom ratne zločince Antu Gotovinu i Mladena Markača. Istog dana, fudbalska reprezentacija Hrvatske, predvođena selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem, odigraće u Kninu revijalnu utakmicu sa ekipom vojske i policije.

Dvodnevni ustaški pir biće završen u nedelju 5. avgusta uveče na glavnom trgu u Kninu, gde će koncert održati pevač Miroslav Škoro, poznat po veličanju ustaških zločinaca! Njegov kolega Marko Perković Tompson nastupiće tokom proslave u svojim rodnim Čavoglavama.

Komentarišući ovogodišnji program proslave genocidne akcije Oluja, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ga od Hrvata ništa više ne iznenađuje, jer je temelj današnje Hrvatske ustaštvo i mržnja prema Srbima.

– Sve je to brutalna, ali i očekivana provokacija. Hrvatska je još 2000. usvojila Deklaraciju o Domovinskom ratu, u kojoj su Srbija, JNA i krajiški Srbi definisani kao agresori, a Hrvatska kao žrtva koja je vodila „odbrambeni i oslobodilački rat“. I zato je potpuno nemoralno i nečasno da bilo koji Srbin ili građanin Srbije navija za ovu i ovakvu Hrvatsku ili da bude prijatelj sa bilo kojim Hrvatom koji Tompsona smatra patriotom – podvlači Linta.

Aleksandar Marković, poslanik SNS, ocenjuje da je skandalozno, ali očekivano hrvatsko slavlje u ovom maniru.

– Nastavlja se hrvatska politika negiranja stravičnog zločina nad srpskim narodom. Veličaju se rartni zločinci koji su svojim delovanjem doveli do progona više od 250.000 Srba sa područja nekadašnje RSK. Bolno je saznanje da će tog dana biti odlikovani ratni zločinci Gotovina i Markač, koji su direktno odgovorni za ubistvo hiljada Srba za vreme i neposredno nakon „Oluje“. Ne postoji objašnjenje zbog čega se slavi jedan monstruozan zločin, niti opravdanje za histeriju koja vlada u hrvatskoj javnosti zbog ove „proslave“ – smatra Marković.

Izvor: Dnevne.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *